Aprovizionarea cu huilă a Termocentralei Mintia, oprită până în jurul datei de 1 iulie. Activitatea din subteran a fost sistată din cauza inundațiilor puternice

Prefectura Hunedoara anunță că aprovizionarea cu huilă a Termocentralei Mintia va fi sistată până în jurul datei de 1 iulie șia sta ca urmare a faptului că specialiștii au decis ca activitatea în subteran să fie oprită pentru câteva zile, pe fondul inundațiilor puternice înregistrate în Valea Jiului.

Informațile vin ca răspuns la unele afirmații publice ale lui Cristian Iștoc, lider de sindicat la Termocentrala Mintia. Iștoc anunța că la Deva circa 400 de familii rămân fără apă caldă prin oprirea termocentralei din lipsă de cărune.

Redăm în continuare comunicatul Instituției Prefectului de Hunedoara în care se explică situația:

”În urma inundaţiilor puternice care au avut loc în Valea Jiului în urmă cu mai puţin de 48 de ore, specialişti în minerit au hotărât ca activitatea în subteran să fie oprită pentru câteva zile pentru a evita afectarea locurilor de muncă din subteran.

În consecinţă, aprovizionarea cu cărbune a Termocentralei Mintia va fi oprită până aproximativ în jurul datei de 1 iulie.
Decizia a fost luată ca urmare a pericolului iminent la care s-ar fi expus toţi cei care lucrează la minele din bazinul carbonifer Valea Jiului.

În acest context, îl informăm pe domnul Cristian Iştoc, un lider de sindicat de la termocentrala Mintia, că fenomenele meteo extreme care au afectat atât oraşul Lupeni cât şi alte localităţi din zona de vest a depresiunii Petroşani nu au fost determinate nici de guvernarea actuală, nici de oamenii politici.

Prin declaraţiile transmise în spaţiul public, potrivit cărora activitatea în minerit ar trebui să continue chiar şi în astfel de condiţii, dl. Cristian Iştoc îşi asumă o mare răspundere faţă de viaţa oamenilor şi faţă de siguranța muncii în mineritul din Valea Jiului.

De asemenea îi aducem la cunoştinţă domnului lider de sindicat că autorităţile statului, naţionale, judeţene şi locale, au acţionat cât s-a putut de repede pentru limitarea pagubelor produse de puternica viitură din noaptea şi dimineaţa zilei de 26 iunie. Din fericire nu au fost victime iar acum se intervine pentru refacerea infrastructurii rutiere şi pentru evacuarea apei din gospodării.

Este regretabil că dl. Cristian Iştoc, în calitate de lider de sindicat al unei părţi a energeticienilor, transmite mesaje periculoase pentru comunitate, fiind probabil afectat de faptul că nu mai poate negocia contracte fără licitaţie sau nu mai reuşeşte să facă politica unui partid care a fost până în urmă cu câteva luni la guvernare.

În final, îi informăm pe toţi hunedorenii că judeţul nostru nu va fi şters de pe harta energetică a României şi nici ţara noastră nu va dispărea din producţia de energie a Europei, aşa cum transmite liderul de sindicat.

Sistemul energetic naţional va funcţiona în continuare chiar dacă suntem afectaţi pe moment de probleme tehnice, cauzate de dezlănţuirea naturii.

Biroul de presă al Instituţiei Prefectului – Judeţul Hunedoara”