15 mineri au ajuns în total la spital. Programul pentru Mina Livezeni va fi reconfigurat!

În total 15 mineri de la Livezeni au ajuns la Spitalul de Urgență Petroșani, după ce au inhalat fum în subteranul minei, iar 4 dintre aceștia au fost internați la Terapie Intensivă, potrivit SAJ Hunedoara. Programul de punere în funcțiune a unei noi capacități de producție la această mină trebuie reconfigurat, spune acum administratorul special al CEH, Cristian Roșu.

Alarma s-a dat în jurul orei 10.15, a explicat Cristian Roșu, după ce s-a pus în funcțiune un cofret, din care a ieșit fum, ce a fost inhalat de către angajații aflați în acel moment în subteran. Imediat aceștia au fost scoși la suprafață și transportați la spital.

”Trebuie precizat că nu a fost o acumulare de metan, nu a fost explozie și toți cei 15 au ieșit pe picioarele lor”, a  declarat administratorul special al CEH, Cristian Roșu.

Pe de altă parte, administratorul special al CEH a menționat că programul de punere în funcțiune a noii capacități de producție trebuie reconfogurat. Mâine ar fi trebuit  ca aceasta să intre în funcțiune, urmând ca de aici să se exploateze zilnic circa 700 – 800 de tone de huilă, dar pe fondul evenimentului periculos de astăzi programul se va amâna.

Deocamdată în subteran se acționează cu salvatorii minieri.

Carmen COSMAN – PREDA