Încă doi mineri de la Livezeni au ajuns la spital

Încă doi mineri de la Livezeni au ajuns la spital, numărul celor care au avut nevoie de îngrijiri medicale ajungând astfel de 17!

Informația a fost făcută publică de primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob – Ridzi, care, împreună cu prefectul de Hunedoara, Vasilică Potecă, a fost și la Mina Livezeni, pentru a vedea care este situația, dar și la Spitalul de Urgență Petroșani, unde au fost internați minerii intoxicați cu fum.

”Am fost împreună cu prefectul județului Hunedoara, Vasilică Potecă și cu administratorul special al CEH, Cristian Roșu la Spitalul de Urgență Petroșani unde am stat de vorbă cu minerii care au ajuns la spital în urma intoxicării cu fum în subteranul minei Livezeni. Toți cei 17 mineri sunt în afara oricărui pericol, dar vor rămâne în spital următoarele 24 de ore pentru a fi monitorizați. Mulțumim lui Dumnezeu că sunt cu toții în viață și nu s-a întâmplat ceva mai rău”, a declarat primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob – Ridzi.

Alarma s-a dat în jurul orei 10.15, după ce s-a pus în funcțiune un cofret, din care a ieșit fum, ce a pătruns pe galeriile de aeraj și a fost inhalat de cei aflați în acel moment în subteran. Imediat minerii au fost scoși la suprafață și transportați la spital.

Carmen COSMAN – PREDA