Personal de la Mina Lupeni, transferat la Vulcan după inundațiile fără precedent

Mina Lupeni a fost grav afectată de inundațiile fără precedent în ultimii 25 de ani din Valea Jiului. O parte a personalului de la Mina Lupeni este acum la Vulcan, spune liderul Sindicatului Muntele, Darius Cîmpean. Încă se lucrează la evacuarea apei din subteran.

Situația de la mină este generată de inundarea subteranului prin puțul de aeraj Est, duă ce Jiului a ieșit din albie, umflat de ploile puternice.

”Cu cealaltă parte de personal se intervine permanent și susținut pentru remedierea avariei ce caracterizează starea minei în momentul de față. Cu toate că se lucrează intens la remedierea avariilor produse de această calamitate, activitatea nu se va putea relua decât parțial în zona blocului V al EM Lupeni cel mai repede în jurul datei de 8 iulie 2020. Pentru zona blocului IV remedierea avariilor va dura o perioadă mai lungă de timp”, a precizat Darius Cîmpean, președintele Sindicatului ”Muntele”.

Liderii de sindicat au solicitat prefectului de Hunedoara ca, în baza unei evaluări întocmite de conducerea Minei Lupeni și a CEH, să fie cuprinsă și Mina Lupeni în raportul ce va fi trimis Ministerului de Interne cu privire la daunele produse de inundațiile de la finele săptămânii trecute.

Carmen COSMAN – PREDA