Grupare specialziată în trafic de carne vie și proxenetism, destructurată. Centrul era la Petrila și Cimpa!

Foto: Arhiva

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Timișoara au efectuat 5 percheziții domiciliare, în Petrila și Cimpa, la persoane bănuite de trafic de persoane şi proxenetism.

Descinderile au avut loc în cadrul unui dosar ce vizează activitatea infracțională a unei grupări infracționale specializate în racolarea de tinere provenind din medii dezavantajoase social şi financiar și constrângerea acestora la practicarea prostituției.

”În fapt, începând cu anul 2019, 4 bărbați ar fi racolat două tinere, de 19 și 20 de ani, prin metoda „loverboy”,  iar ulterior le-ar fi constrâns pe fete, prin acte de ameninţare, să practice prostituția, în interesul lor financiar. Bărbații în cauză ar fi postat pe un site anunțuri însoțite de fotografii, în care ar fi apărut tinerele în diverse ipostaze și prin intermediul cărora ar fi racolat clienții. 10 persoane au fost conduse la audieri, iar față de cele 4 persoane în cauză a fost dispusă măsura controlului judiciar”, au informat anchetatorii.

Activitățile beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.