Controale în județ pentru depistarea celor care nu respectă regulile de protecție sanitară

La nivelul judeţului Hunedoara a fost constituită, sub autoritatea prefectului Vasilică Potecă, o grupă de coordonare operativă, care să evalueze situația specifică și să intensifice activitățile de verificare și depistare a celor care nu respectă regulile de protecție sanitară.

Echipele mixte de control sunt formate din polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști locali, reprezentanți ai inspectoratelor teritoriale de muncă, direcțiilor sanitar-veterinare și de la Protecția Consumatorului, precum și de la alte autorități cu competențe în efectuarea de verificări cu privire la respectarea regulilor de protecție sanitară.

În situațiile de încălcare a normelor instituite pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, se vor dispune măsuri de sancționare, inclusiv de suspendare a activității unor operatori economici.

Pe parcursul zilei de 4 iulie, în judeţul Hunedoara au participat la acţiunile de control 208 ofiţeri, subofiţeri şi poliţişti locali, astfel:   poliție 89, jandarmerie 76, poliția locală 43.

S-au desfășurat controale punctuale din care: 1 în cooperare cu instituții din afara M.A.I., 14 acțiuni independente ale poliției, 9 acțiuni independente ale jandarmeriei, 21 de acțiuni la restaurante/ terase/ fastfood-uri și alte puncte de interes, 4 acțiuni în parcuri/locuri de joacă/zone de picnic/alte zone de interes, 2 acțiuni în diverse spații de cazare.

În urma verificării a  38 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, nu s-au identificat abateri de la măsurile de protecție individuală.

La nivelul județului Hunedoara au fost verificate 48 de obiective (restaurante/ terase/ fastfood-uri și alte puncte de interes)  precum și 35 de mijloace de transport ( 4 mijloace de transport în comun și 31 alte mijloace de transport)

  • Apeluri Tel Verde, 1 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

 

Total sancțiuni aplicate – 0

Valoare sancțiuni – 0

Total infracțiuni/ fapte penale înregistrate în context COVID-19 – 0