Hunedoara, județul care „te plimbă” prin câteva milioane de ani

Obiectivele turistice din judetul Hunedoara pot reprezenta pentru mulți români, chiar și străini, destinațiile perfecte pentru un concediu autentic, care te „plimbă” de-a lungul a câtorva milioane de ani. De ce? Simplu, pe teritoriul județului Hunedoara au fost descoperite unele dintre cele mai importante vestigii din perioada dacilor și romanilor, dar și urme ale dinozaurilor pitici, datând de acum milioane de ani. Tot aici, pot fi admirați impunătorii zimbri, care până nu demult erau la un pas de a dispărea, însă, la Hațeg, a fost prima locație din România unde s-a reintrodus zimbrul european.

Rezervația de Zimbri „Slivuț”-Hațeg

Aici se adăpostesc câteva exemplare de zimbri, care, la un moment dat erau pe cale de dispariție. Rezervația aceasta a fost prima locaţie din țară care a fost reintrodus zimbrul european, dispărut din fauna ţării după anul 1852. Povestea unuia dintre simbolurile Haţegului a început anul 1958, când o pereche de zimbri a fost adusă din Polonia. De-a lungul anilor, aceștia s-au înmulițit, iar cei care aveau grijă de ei au creat un fel de lege, ce este respectată și în zilele noastre.  Numele tututor zimbrilor care s-au născut în această rezervație începe cu litera „R” sau cu „RO”. În prezent, în rezervație sunt nouă exemplare, cinci masculi și patru femele.

Dinozaurii pitici, unici în lume, în Țara Hațegului

 

Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului a devenit un important obiectiv turistic la nivel internațional. Emblema acestui teritoriu este reprezentată de siturile cu urme și resturi de dinozauri de vârstă Cretacic Superior. Dinozaurii pitici din Depresiunea Hațeg sunt unici în lume, importanța științifică și atractivitatea lor este sporită prin descoperirile de cuiburi cu ouă și embrioni de dinozauri, ale unor mamifere contemporane dinozaurilor și a unei reptile zburătoare, din grupul pterozaurilor. Dinozaurii descoperiţi pe aceste meleaguri au trăit, practic, până aproape de momentul dispariției lor din întreaga lume. Știați că pe teritoriul geoparcului exită și o mlaștină, care a devenit reervație naturală, pentru că acolo se găsește o plantă carnivoră, unică în țară? Mlaștina din satul Peșteana se mai numește și Tăul fără fund, iar de-a lungul timpului, localnicii au țesut numeroase povești și legende.

GO Hunedoara, promovează turismul hunedorean

 

Dacă vă plac legendele, istoria și călătoriile în astfel de locuri, dar și să vizitați alte obiective turistice la fel de captivante ca și cele prezentate anterior, puteți accesa site-ul www.gohunedoara.com. Această platformă online vă prezintă o sumedenie de locuri cunoscute sau mai puțin cunoscute din județ, care sunt promovate și la nivel național și internațional. Și persoanele care dețin afaceri în domeniul turismului, precum locuri de cazare (pensiuni, hoteluri, case de vacanță), cofetării, barurui, restaurante sau diferite locuri de relaxare, au posibiliatea de a se înscrie pe acest site, unde locația le va fi promovată, iar turiștii vor avea acces mult mai ușor la aceste informații. Vizitează județul Hunedoara, pentru că fiecare colțișor te surprinde cu frumusețea sa!

 

Go Hunedoara.  Visit, eat, sleep&relax!