De când e șef la Consiliul Județean Hunedoara, lui Costel Avram i-a apărut în garaj un BMW X5. De vreo 35.000 de euro!

De numai câteva luni a avut nevoie Costel Avram, din postura de administrator public al Consiliului Județean Hunedoara, pentru a-și spori averea cu un superb BMW X5 de circa 35.000 de euro, conform prețului de pe piața de profil.

Foto cu caracter ilustrativ

S-a dus la Consiliul Județean Hunedoara, în august 2018, în postura de ”Badea Cârțan”, adică fără niciun autoturism în proprietatea sa, conform prorpriei declarații de avere. A fost, până la acel moment, ani de zile director al Apa Serv Valea Jiului, dar din câte se pare venitul încasat în Vale nu a fost suficient pentru a-și completa și parcul auto. Avea în schimb trei carduri de credit și un împrumut la Banca Transilvania scadent în anul 2021.

Ori poate Costel Avram o fi fost de principiul că ”obrazul subțire cu cheltuială se tine” și nu se putea prezenta oricum la întâlnirile cu colegii din Consiliul Județean sau, mai ales, cu oamenii de afaceri. Și, cum altfel se vede viața de la volanul unui X5, pe la începutul anului trecut în garaj i-a apărut un astfel de autoturism de lux. Fabricație 2014, al cărui preț pe piață este de circa 35.000 de euro sau chiar mai mult, în funcție de dotări. În treacăt fie spus, conform unor surse juridice, Avram ar fi avut obligația de a depune o declarație de avere completată cu noua achiziție încă de anul trecut. A făcut-o abia acum…

În tot acest timp, venitul declarat de Avram este de 149.551 lei pe tot anul 2019, adică vreo 12.462 de lei lunar. Transformat în euro, ca să ne raportăm și la prețul autoturismului, asta înseamnă circa 2.500 de euro lunar.

Și tot conform declarației de avere, Costel Avram mai deține împreună cu familia și două imobile, dar și un spațiu comercial achiziționat prin licitație în 2018 pe numele lui. Și încă o chestiune interesantă: suprafețele declarate ale imobilelor depășesc suprafața terenului declarat, adică cei 100 mp pe care scrie că îi are în proprietate.

De precizat că, pe lângă cardurile de credit și împrumutul cu care ”s-a mutat” la Consiliu Județean, în cea mai recentă declarative de avere Avram mai menționează încă două împrumuturi: unul de 40.000 de lei, contractat în 2019 de la o bancă comercială și scadent anul acesta, dar și unul de 18.000 de euro de la o persoană fizică, precizată în document drpt ”I.Z.”, împrumut pe care trebuie să îl returneze anul viitor.

Carmen COSMAN – PREDA