Magistrații dau dreptate Primăriei Petroșani în procesul cu Apa Serv. Amenzile pentru modul în care s-a lucrat în Dimitrov rămân în picioare!

Apa Serv Valea Jiului a pierdut procesul cu Primăria Municipiului Petroșani. Contestase la Judecătoria Petroșani sancțiunile aplicate de municipalitate pentru modul  în care s-a lucrat în cele două careuri din cartierul Dimitrov la introducerea noilor rețele. Judecătorii au dat dreptate primăriei, astfel că amenzile rămân în picioare!

Sentința a fost pronunțată marți în ambele dosare deschise ca urmare a plângerilor formulate de Apa Serv Valea Jiului SA, în contradictoriu cu Primăria Municipiului Petroșani.

”Respinge plângerea contravenţională formulată de petentă S.C. APA SERV VALEA JIULUI S.A., .., în contradictoriu cu intimatul PRIMARUL MUNICIPIULUI PETROȘANI – SERVICIUL POLIŢIA LOCALĂ PETROȘANI, …, ca neîntemeiată. Menține dispozițiile procesului verbal de constatare și sancționare contravențională seria AA nr. 5526/10.02.2020”, este soluția data în dosarul 1625/2020. O soluție identică s-a pronunțat și în Dosarul 1626/ 2020, care făcea referire la procesul verbal de constatare și sancționare contravențională seria AA nr. 5527/10.02.2020.

Sentințele nu sunt definitive și pot fi atacate în termen de 30 de zile de cei de la Apa Serv.

Reamintim că în luna februarie a acestui an Primăria Municipiului Petroșani a amendat Apa Serv Valea Jiului SA pentru deteriorarea zonelor verzi din Cartierul Dimitrov, ca urmare a numeroaselor reclamații făcute de oamenii din acest cartier, dar și a verificărilor făcute în teren. Apa Serv a primit un termen de remediere a deficiențelor, dar, pentru că nu s-a conformat, a fost sancționată în calitate de beneficiar al lucrărilor executate.

S-a aplicat maximul amenzii prevăzut de lege,  respective 10.000 de lei, însă, potivit prevederilor legale, dacă amenda este achitată în 15 zile se plătește jumătate din minimul prevăzut de lege. Așa că, Apa Serv a plătit sancțiunea, beneficiind de această clemență legală, iar apoi a atacat în instanță procesele verbale de sancționare.

Carmen COSMAN – PREDA