O bicicletă pentru Vasilică

Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi, și familia acestuia au făcut astăzi un copil mai fericit. Un băiețel de 8 ani, Vasilică, a primit în dar o bicicletă, dăruită de fiul primarului, Andrei. Vasilică are o poveste de viață impresionantă. Nu are tată și este în grija bunicii, dar și aceasta are o pensie destul de mică, ce abia îi permite să se descurce.

Tiberiu Iacob – Ridzi l-a întâlnit pe Vasilică în urmă cu o săptămână, în parcul din zona pieței centrale și a fost impresionat de el și de povestea sa de viață. Un copil îngrijit, un copil foarte bine educat, dar care provine dintr-o familie cu venituri modeste. Își dorea foarte mult o bicicletă, iar primarul a promis că o să-l ajute și astăzi s-a ținut de cuvânt.

”Așa cum am promis încă de săptămâna trecută, astăzi m-am întâlnit în parcul de la piață cu Vasilică, băiețelul de 8 ani care își petrece mare parte din timp în parc, și bunica lui.  Împreună cu familia mea, i-am adus bicicleta pe care fiul nostru Andrei a vrut să i-o dăruiască.Vasilică are o poveste de viață impresionantă, a crescut fără tată, este în grija bunicii, mama lui beneficiind de ajutor social. Am simțit bucuria enormă a fiului nostru Andrei în momentul în care a văzut că a făcut un copil fericit.
Un mic gest pe care fiecare dintre noi îl facem la un moment dat înseamnă enorm pentru un copil care poate doar a visat la anumite lucruri”, a spus primarul Tiberiu Iacob – Ridzi.

Fericită de fericirea copilului a fost și bunica lui Vasilică, care, împreună cu mama lui, încearcă să îi asigure tot ce are nevoie, dar posibilitățile financiare sunt limitate.

”Eu l-am crescut mai mult, de când era mic. Posibilitatea de venit este foarte mică. Mama lui are ajutor social, eu am o pensie de 1.057 de lei. Încerc, dar nu mă mai ajung cu banii. Stă cu mine pe perioada vacanței sau când mama lui merge la social mă duc și îl duc la școală, îl aduc. Am 71 de ani. Eu astăzi sunt, poate mâine nu mai sunt, că am probleme și cu inima, sunt operată la ochi, am căzut și mi-am rupt șoldul și am momente foarte grele”, a declarat bunica lui Vasilică, Andreica Maican.

Pe lângă bicicletă, băiețelul a primit și o plasă cu dulciuri. Mai în glumă, mai în serios, Iacob – Ridzi a spus că acum are doi băieți și o să-l mai ajute pe Vasilică!

Carmen COSMAN – PREDA