Semnal de alarmă. 27 de cazuri de Covid – 19 în județ. 10 sunt în Petroșani!

Foto: Capital

      În ultimele ore, în judeţul Hunedoara, au fost înregistrate 27 noi cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Acestea sunt rezultatele în urma prelucrării a doar 70 de teste. Mai sunt aşteptate, de la Alba Iulia,  rezultatele a încă 50 de teste, a transmis Prefectura Hunedoara.

    ”Persoanele cărora li s-au prelevat teste provin din rândul suspecţilor (contacte ale persoanelor confirmate sau care au solicitat contra cost acest test) sau dintre bolnavii cu diferite afecţiuni, mai ales oncologice (11 pacienţi),  care au făcut testul înaintea tratamentelor sau a internării. 

      Conform primelor informaţii, rezulatele pozitive ale testelor provin de la persoane cărora li s-au recoltat probe la spitalele din Petroşani,10 cazuri, Haţeg, 8 cazuri, Orăştie, 5 cazuri, Lupeni 3 cazuri şi Hunedoara, 1 caz.

      În urma deciziei CCR, specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică şi medicii hunedoreni nu-i pot interna pe cei depistaţi pozitiv şi nici nu le pot impune izolarea sau carantinarea. 

       Ei pot doar să recomande izolarea sau internarea, orice altă măsură restrictivă fiind considerată ilegală.

     Potrivit precizărilor făcute de Sebastian Mezei, directorul executiv al  DSP-Hunedoara,  o parte a persoanelor depistate pozitiv astăzi, refuză orice formă de supraveghere medicală. Totodată, reprezentanţii DSP iau legătura cu medicii de familie pentru a le solicita monitorizarea celor infectaţi”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii.