Peste 327 de milioane de lei, alocate de Guvern pentru județele afectate de inundații!

Guvernul a aprobat în ședința de joi, 9 iulie, alocarea a 327.278.000 de lei din Fondul de intervenție la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, pentru localitățile afectate de calamităţi naturale.

Astfel, vor fi alocate fonduri pentru județele: Arad, Bihor, Botoșani, Brașov, Buzău, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Harghita, Mehedinți, Olt, Prahova, Sibiu, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea și Vrancea.

”Creşterile semnificative de niveluri şi debite pe unele cursuri de apă din cauza ploilor torenţiale, din ultimele săptămâni, au produs inundaţii devastatoare și era nevoie urgentă de alocarea de bani pentru ca oamenii păgubiți să poată reveni la normal cât mai curând posibil. Fondurile au fost alocate în baza evaluărilor făcute de către autoritățile administrației publice locale, Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă şi de către Instituţiile Prefectului din cele 23 de județe, unde au avut loc inundaţii și alunecări de teren, fiind afectate infrastructura hidrotehnică, terasamentele, malurile de apărare, structura drumurilor județene ori comunale, podurile, podețele, digurile și punțile pietonale”, a recizat Vetuța Stănescu, secretar de stat la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației.

În total, potrivit Guvernului, sunt 1.211 obiective din 23 de judeţe care au fost afectate și pentru care se alocă bani.

Carmen COSMAN – PREDA