Întâlnirea de la Petroșani cu mediul de afaceri, organizată la inițiativa Asociației Oamenilor de Afaceri

Nu Primăria Petroșani a lansat invitațiile către oamenii de afaceri la dezbaterea care a avut loc miercuri, la sediul administrației publice locale, a declarat primarul Tiberiu Iacob – Ridzi. Inițiativa a fost a Asociației Oamenilor de Afaceri.

Precizările primarului vin după ce în spațiul public cel puțin doi oameni de afaceri din Petroșani și-au exprimat nemulțumirea că nu au fost invitați la această discuție despre strategia ce vizează Valea Jiului.

”Am primit o solicitare din partea Asociației Oamenilor de Afaceri, în speță am vorbit cu dl. Șurlea, care mi-a comunicat că ar vrea să aibă o întâlnire cu mine în legătură cu strategia de dezvoltare pe următorii 7 ani. Am fost de acord și ne-am întâlnit miercuri la primărie. Repet, cei care au participat au fost chemați de Asociația Oamenilor de Afaceri, eu nu am chemat pe nimeni, niciun om de afaceri. Ei s-au ocupat de acest eveniment. Probabil că este o scăpare că nu au fost invitați toți, ori poate au venit doar reprezentanți ai lor”, a declarat Tiberiu Iacob – Ridzi.

Edilul a precizat că nu poate fi acuzat nici că nu a  sprijinit mediul de afaceri. Numai în ultima lună au fost adoptate două hotărâri de Consiliu Local, proiecte inițiate chiar de Iacob – Ridzi, care vin în sprijinul oamenilor de afaceri. Una dintre hotărâri prevede  reducerea chiriilor cu 90% pe toată perioada acestui an la terase, iar cea de a doua vizează reducerea cu 50% a impozitului pe clăduri pentru cei care au fost afectați și nu au funcționat  pe perioada stării de urgență.

Primarul Petroșaniului spune că va organiza încă o întâlnire cu oamenii de afaceri, săptămâna viitoare, și se va ocupa personal de invitații.

Reamintim că, miercuri, la sediul Primăriei Petroșani, a avut loc  o întâlnire de lucru cu reprezentanți ai mediului de afaceri, în scopul elaborării stategiei de dezvoltare a Văii Jiului, strategie care se întocmește împreună cu firma de consultanță contractată de Comisia Europeană, PricewaterhouseCoopers Romania.

”În ceea ce privește această strategie pe următorii 7 ani, cel mai important actor este mediul de afaceri. Ei sunt cei care creează plus valoare, locuri de muncă și, implicit, aduc venituri la bugetele locale și de aceea punctul de vedere al lor trebuie să fie unul foarte puternic și de luat în seamă.
Le-am precizat celor prezenți faptul că am propus deja firmei de consultanță – PwC ca, înainte de a prezenta strategia, să se mai organizeze o întâlnire cu toți factorii implicați și toată lumea să aibă putere de decizie egală, fie că vorbim de administrație, de mediul de afaceri, societatea civilă, ONG-uri”, a declarat Tiberiu Iacob – Ridzi.

Carmen COSMAN – PREDA