Birou pentru permisele auto și înmatricularea vehiculelor, la Petroșani

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat că este nvoie de o descentralizare a serviciilor de obținere a permiselor de conducere și de înmatriculare a vehiculelor. O apropiere de cetățeni, spune ministrul Vela, care în acest context a precizat că la Petroșani va fi deschis un punct de lucru al acestui serviciu cu sediul la Deva. Tiberiu Iacob – Ridzi și Adrian David au salutat această inițiativă și spun că acest lucru arată tocmai se fac pași concreți către descentralizarea serviciilor și apropierea lor de oameni.

Inițiativa a fost reiterată și la Deva, unde ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a fost prezent la învestirea noului subprefect al județului Hunedoara.

”O să procedăm și la o descentralizare a serviciilor de obținere a permiselor de conducere și de înmatriculare a vehiculelor în sensul că acolo unde există distanțe mari între reședința de județ și cetățenii dintr-un județ care are o întindere foarte mare – Vă dau un exemplu, Hunedoara – am decis să facem un proiect care să apropie acest serviciu de cetățeni.  Sediul județean de la Deva să poată avea un punct de lucru și în Petroșani. La fel și în alte județe care au această problemă de distanță”, a declarat ministrul Marcel Vela.

Inițiativa a fost îmbrățișată de reprezentanții PNL din județul Hunedoara, tocmai în ideea descentralizării acestor servicii destinate cetățenilor, pentru care s-au făcut numeroase demersuri.

De exemplu, prim-vicepreședintele PNL Hunedoara, Adrian David, a subliniat preocuparea administrației PNL pentru ca oamenii să își poată rezolva aceste chestiuni absolut necesare fără să mai fie nevoiți să străbată distanțe mari în acest sens.

”Este extrem de improtant pentru toți locuitorii Văii Jiului un birou pentru înmatriculări vehicule la Petroșani și asta arată continuarea eforturilor administrației liberale pentru ca noi, cei care locuim în sudul județului, să nu fim nevoiți să parcurgem mai bine de 200 de km pentru cele necesare. Am mai făcut demersuri în sensul acesta. Faptul că avem un biroul al Casei de Asigurări de Sănătate este tot un demers susținut de primarul Tiberiu Iacob – Ridzi și de administrația liberală de la acea dată a județului Hunedoara și acum, din nou, când avem un guvern de dreapta, împreună ne preocupăm ca oamenii să nu mai fie nevoiți să consume timp și bani pentru chestiuni absolut obligatorii”, a declarat Adrian David.

De asemenea, primarul Tiberiu Iacob – Ridzi, primarul municipiului Petroșani, este de părere că acest lucru reprezintă o ”normalizare” a serviciilor care trebuie să fie în slujba cetățeanului.

”Este o normalizare a serviciilor care trebuie să fie în slujba cetățeanului, așa cum s-a întamplat și in cazul biroului Casei de Asigurări de Sănătate, a Casei de Pensii sau a biroului de pașapoarte. Sunt pași concreți către descentralizarea serviciilor și apropierea acestora de oameni, ceea ce reprezintă un deziderat al meu, ca primar al municipiului Petroșani și al Guvernului condus de Ludovic Orban. Aceste demersuri nu se vor opri aici și voi face tot ce îmi stă în putere ca oamenii să aibă parte de cele mai bune condiții și să fie scutiți de drumuri costisitoare pentru rezolvarea unor probleme birocratice”, spune Tiberiu Iacob – Ridzi.

Carmen COSMAN – PREDA