Cresc tensiunile în rândul minerilor. Întâlnire pentru drepturile angajaților

Foto: Arhiva

Tensiunile în rândul minerilor se acutizează pe fondul întârzierilor la plata unor drepturi prevăzute în contractul colectiv de muncă. Marți, sindicatele se întâlnesc din nou cu conducerea Compelxului Energetic Huneodara pentru a  găsi o cale de rezolvare a acestei probleme.

De precizat că, pe fondul acestor întârzieri la plata drepturilor, reprezentanții Sindicatului Muntele au acționat în judecată conducerea CEH. Pe de altă parte, situația companiei energetice este una dificilă. Este în insolvență, cu datorii imense, iar mai multe unități extractive au probleme, astfel că producția de huilă este mult sub necesar.

Au fost vineri ceva probleme (n.r. la Mina Vulcan). Nemulțumirile sunt normale. Noi avem acțiunea în instanță pe care o ducem mai departe, însă și situația Complexului este cea pe care o știți, cu Mina Lupeni blocată în urma inundațiilor, la Livezeni, după acel eveniment (n.r. intoxicarea cu fum) cu pornire mai greoaie, Lonea la jumătate de capacitate și singura care a mai rămas este Vulcanul… Mâine va fi o întâlnire cu cei doi administratori, am vorbit în această dimineață cu dl. ministru, am făcut zeci de adrese pe aceste drepturi. S-au dat fișele, plata din ce știu eu se va da la timp, însă vedem mâine ce se va întâmpla cu acele drepturi. Conducerea spune că atunci când lucrurile se vor reglementa va încerca să înceapă să le dea”,a  declarat președintele Sindicatului Muntele, Darius Cîmpean.

Potrivit acestuia, este vorba despre tichetele de masă, transport și ajutorul de încălzire.

Carmen COSMAN – PREDA