PSD a mințit în legătură cu drumul spre Herculane! Nicio hârtie nu a fost mișcată de cinci ani! Nici vorbă de vreo licitație

Nici vorbă să fie scos la licitație, așa cum susțineau lideri ai PSD Hunedoara, dar, în realitate, din 2015 nicio hârtie nu a fost mișcată de la locul ei în ceea ce privește continuarea lucrărilor la DN 66A, Câmpu lui Neag – Herculane. O spune chiar Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor.

De fapt, conform datelor oficiale, proiectul ”DN 66A km 47+600 – km 66+204, Câmpu lui Neag – Cerna” nu se regăsește în Anexa Master Planului General de Transport, dar nici în Lista proiectelor fără clauză de reformă structurală sau Lista proiectelor cu clauză de reformă structurală, documente aprobate înainte de instalarea actualei guvernări.

”Există acord de mediu din 06.07.2011 pentru reviziuirea/ actualizarea Studiului de Fezabilitate Drum de legătură ”DN 66A km 47+600 – km 66+204, Câmpu lui Neag – Cerna”, CNAIR demarând procedura de atribuire a contractului de servicii la data de 29.05.2014.  Procedura de atribuire a contractului de servicii a fost anulată în data de 15.07.2015, întrucât au fost depuse oferte inacceptabile sau neconforme”, spun documentele oficiale ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor.

Abia acum, CNAIR, prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara a propus includerea obiectivului de investiții cu finanțare de la bugetul de stat pentru întocmirea documentațiilor în faza SPF, SF, PT și execuția lucrrilor pentru perioada 2020 – 2023.

De precizat că sectorul de drum DN 66A km 47+600 – 88+000 este clasificiat drept drum de clasă tehnicăV, fiind drum de piatră și pământ, cu trafic foarte redus.

În tot acest timp, în ciuda documentelor oficiale, lideri ai PSD Hunedoara, printre care și administratorul public al Consiliului Județean Hunedoara, Costel Avram, susțineau în toamna anului trecut că lucrările au fost scoase la licitație de fostul guvern condus de Viorica Dăcilă, dar că, fatalitate!, nu s-a pezentat nimeni, însă licitația se va relua ”în cel mai scurt timp”. Cu toate acestea, nici măcar studiul de fezabilitate nu este actualizat, iar până la execuție e cale lungă!

Carmen COSMAN – PREDA