A început distribuirea ajutoarelor de urgență pentru cei afectați de inundații

276 de familii din 15 localități hunedorene vor beneficia de ajutoare de urgență acordate de Guvern. Beneficiari sunt cei care au fost afectați de inundațiile de la finele lunii trecute, iar astăzi a început distribuirea ajutoarelor.

În județul Hunedoara, localitățile afectate de inundațiile din luna iunie sunt Aninoasa, Orăștie, Călan, Lupeni, Vulcan, Geoagiu, Brănișca, Bretea Română, Baru, Boșorod, Beriu, Mărtinești, Sălașu de Sus, Vața de Jos și Uricani.

Potrivit Prefecturii Hunedoara, gradul de afectare a locuinței a fost stabilit pe baza constatărilor Comisiei de evaluare estimativă a pagubelor, constituită prin Ordin al prefectului județului Hunedoara, Vasilică Potecă.

Și, conform datelor Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială, 276 de familii din 15 localități vor primi, în total, 348.000 lei. Sumele pentru fiecare familie afectată de inundații sunt cuprinse între 1000 și 2500 lei.

În urma unui protocol semnat între Ministerul Muncii și Protecției Sociale și Poșta-Română, pentru sumele primite prin mandat poștal, beneficiarii nu vor plăti taxe poștale, a informat Prefectura Hunedoara.

Carmen COSMAN – PREDA