Constructorul a intrat din nou pe șantierul Grădiniței nr. 2. Ce probleme trebuie remediate. Lucrările nu sunt recepționate

Lucrările la Grădinița nr. 2 din Colonie au fost reluate și trebuie remediate mai multe probleme. De precizat că lucrările nu au fost recepționate de Primăria Petroșani, iar imobilul nu a fost preluat după reabilitare.

Clădire nu a  fost preluată de municipalitate din cauză că, la finalizarea lucrărilor de reabilitare, s-a schimbat legislația în privința avizării de către ISU, iar unele materiale folosite, precum și unele circuite existente nu mai erau conforme cu noua legislație și trebuiau refăcute. În aceste condiții, clădirea a rămas la constructor, a intrat în conservare, dar, nefiind încălzită, au apărut aceste probleme, care acum sunt remediate, a explicat primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob – Ridzi.

”Grădinița din Colonie a fost finalizată în 2018. În momentul în care trebuia să se facă recepția, a apărut o modificare legislativă a avizului pompierilor, după evenimentele de la Colectiv. Nu am putut să preluăm clădirea pentru că trebuia aizvul de la ISU în momentul predării, iar materialele folosite acolo, e vorba despre acele lambriuri, precum și niște circuite, nu mai erau conforme pe noua legislație. În acel moment Primăria nu a mai preluat obiectivul, care a rămas în conservare un an. În 2019 s-au mai făcut niște lucrări. Noi am introdus  gazul metan, am montat și centralele, dar a apărut o defecțiune la acoperiș, s-a infiltrat apa și a căzut tencuiala în 2- 3 încăperi. În acest moment clădirea este tot la constructor, ei vor repara toate acestea și apoi ne-o vor preda nouă. Constructorul lucrează și în acest moment la acoperiș.  Aceste probleme au apărut pentru că grădinița nu a fost înclăzită un an de zile și la îngheț – dezgheț s-a produs această problemă”,a  declarat Tiberiu Iacob – Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Carmen COSMAN – PREDA