2,2 milioane de lei de la bugetul de stat pentru remedierea pagubelor produse de inundații la obiectivele Apa Serv

Bugetul Apa Serv Valea Jiului SA va fi rectificat cu 2,266 milioane lei, sumă alocată de Guvern pentru refacerea instalațiilor hidrotehnice ale societății afectate de inundațiile puternice de la finele lunii iunie.

De precizat că, în data de 26 iunie, precipitațiile abundente, fără precedent în ultimul sfert de secol, au generat viituri în zona Jiului de Vest, care au produs pagube majore operatorului de apă și canalizare din Valea Jiului.

Astfel, conform datelor oficiale, a fost distusă conducta magistrală de apă pe o lungime de aproximativ 400 de metri, stația de pompe Valea de Pești a fost, de asemenea, distrusă, a fost consemnată avarierea Stației de reactivi de la Stația de tratare Valea de Pești, avarie la pilonii conductei de aducțiune, inundarea și avarierea echipamentelor la stația de la epurare Dănuțoni.

Pentru remedierea pagubelor produse de viitoru, Apa Serv a solicitat sprijin de la bugetul de stat și în acest sens i-a fost alocată suma de 2,266 milioane de lei, care va ajunge în conturile operatorului de apă și canalizare printr-o rectificare de buget pe anul 2020.

Carmen COSMAN – PREDA