Lider de la Mina Vulcan, protest în subteran

S-au inflamat din nou lucrurile la Mina Vulcan din cauza unor drepturi salariale neachitate, iar liderul de sindicat de aici a decis să protesteze blocat în subteran. Directorul general al Complexului Energetic Hunedoara a coboarât în mină să vorbească cu acesta.

Marian Iriza, liderul de sindicat de la Mina Vulcan, protestează în subteran pentru neacordarea unor drepturi salariale. Este vorba despre tichetele de masă, restante de 4 luni, respectiv ajutorul de încălzire care ar trebui încasat pe două luni. Administratorul special al CEH, Cristian Roșu, spune că directorul companiei a coborât în Mina Vulcan pentru a  discuta cu liderul protestatar.

”Nu sunt întârzieri la plata salariilor, acestea sunt achitate la zi. Mâine vor fi virate și avansurile. Dar, din cauza problemelor financiare grave cu care ne confruntăm, pe care le cunoaște toată lumea, avem restanțe la plata unor drepturi salariale. Noi i-am informat (n.r. pe liderii minerilor și pe angajați – n.r. ) despre toate problemele cu care ne confruntăm. Ajutorul de încălzire este restant pe 2 luni, pentru că în lunile de vară nu se acordă, iar tichetele de masă pe 4 luni”, a explicat Cristian Roșu, administratorul special al CH.

În total, este vorba despre o restanță de circa 1.500 de lei pe fiecare angajat, a precizat sursa citată anterior.

Reamintim că în data de 14 noiembrie 2019 Tribunalul Hunedoara a admis cererea de intrare în insolvență a Complexului Energetic Hunedoara formulată de  creditori, din cauza datoriilor acumulate, de peste 1,5 miliarde de euro.

Carmen COSMAN – PREDA