Alianță electorală PNL – UDMR – PNȚCD pentru județul Hunedoara. UDMR susține și candidații PNL de la Deva și Petroșani

PNL, UDMR și PNȚCD au pus bazele unei alianțe electorale în județul Hunedoara, alianță cu proiecte comune și chiar candidați comuni. Cele trei formațiuni politice și-au dat mâna pentru susținerea lui Adrian Nicolae David la președinția Consiliului Județean Hunedoara, unde vor avea și liste comune. De asemenea, PNL și UDMR au candidați comuni la Petroșani – Tiberiu Iacob – Ridzi, dar și la Deva – Florin Oancea.

Vorbim despre trei partide de pe dreapta eșicherului politic, care anunță un program comun de dezvoltare a județului Hunedoara.

Lucian Heiuș, președinte PNL Hunedoara: ”Astăzi, PNL, alături de UDMR și de PNȚCD au pus bazele unei alianțe electorale în județul Hunedoara. Această alianță nu e de conjunctură. Ea are în spate ani mulți în acre cele trei formațiuni au colaborat în Deva, în Petroșani și în întreg județul Hunedoara. Sunt trei partide de dreapta, două membre în Partidul Popular European. Ce ne leagă pe cele trei partide? În primul rând dorința de a dezvolta județul Hunedoara. Programele fiecăreia din cele trei formațiuni se vor regăsi în programul de dezvoltare a județului Hunedoara, program sub care va candida ca și reprezentant al Alianței dl.  Adrian David. De asemenea, alianța va avea candidați comuni pentru Consiliul Județean. UDMR, atât la Deva, cât și la Petroșani va sprijini cabdidatura celor doi primari în funcție, Florin Oancea și Tiberiu Iacob – Ridzi. Cread că Alianța PNL – UDMR – PNȚCD pornește cu prima șansă de a câștiga președinția Consiliului Județean, pentru a  forma o majoritate în Consiliul Județean, majoritate care să oprească declinul județului, declin care s-a accentuat în acești 4 ani sub conducerea PSD”.

De asemenea, liderul UDMR Hunedoara, europarlamentarul Iuliu Winkler, vorbește despreproiecte comune ale acestor partide intrate în alianță

Iuliu Winkler, președinte UDMR Hunedoara: ”Este un moment important pentru pregătirea alegerilor locale din județul Hunedoara. Avem într-adevăr o colaborare veche cu PNL, o colaborare care poate fi și va fi reîmprospătată cu PNȚCD. Această colaborare în județul Hunedoara am decis să o concretizăm printr-o alianță electorală. Vom sprijini candidatul PNL, pe dl. Adrian Nicolae David, la funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara, vom sprijini lista comună pe care și noi, și PNȚCD avem câteva locuri. Vom sprijini în baza acestui protocol candidații la primăriile Deva și Petroșani ai PNL. Nu este o noutate, la Petroșani, unde facem acest lucru de foarte multă vreme și cu rezultate importante. Obiectivul nostru este de a ajuta, cu proiectele noastre, cu capacitatea noastră, cu specialiștii noștri proiectele comune care sunt bune pentru Hunedoara, pentru județ, pentru Deva, pentru Petroșani, pentru celelalte localități”.

Liderul PNȚCD Hunedoara, Florin Oană, a precizat că împreună vor să aducă județul pe calea firească de dezvoltare economică și să dea șansa tuturor celor care trăiesc aici de a fi mulțumiți de județul care le este casă.

Până acum, PNL a mai încheiat protocoale electorale punctuale cu USR Hunedoara și Forumul Democrat al Germanilor Deva.

Carmen COSMAN – PREDA