Toți angajații fostei Direcții tehnice din Consiliul Județean intră în izolare

Angajați ai serviciilor Achiziții Publice, Investiții și Administrare Drumuri din cadrul Consiliului Județean Hunedoara, practic fosta Direcție tehnică, intră de luni în izolare. Astăzi oamenii și-au strâns lucrurile din birourile unde se va face dezinfecția, iar apoi timp de 14 zile vor sta acasă, conform procedurilor. De precizat că, deși se lucrează direct cu aceste servicii extrem de importante pentru activitatea administrației publice județene, niciunul dintre responsabilii CJ Hunedoara nu intră în izolare, pentru că nu sunt contacți direcți,spune președintele Consiliului Județean.

Măsurile de urgență au fost luate după ce un angajat al Consiliului Județean Hunedoara a fost depistat pozitiv la infectarea cu Covid – 19. Respectivul angajat nu s-a simțit bine, avea simptome specifice, iar rezultatul testului a fost pozitiv. Ca urmare, s-a făcut o listă de contacți direcți ai acestuia, care intră în izolare timp de 14 zile. Printre ei, spune președintele CJ Hunedoara, Mircea Bobora, se află și șefa Serviciului Achiziții, dar niciunul dintre membrii echipei de conducere a Consiliului Județean.

”Nicio persoană din conducerea Consiliului Județean nu intră în izolare. Este șefa Serviciului Achiziții, dar doar  ca și contact, pe listă”, a declarat Mircea Bobora.

Reamintim că un angajat al Consiliului Județean Hunedoara a fost testat, aseară, pozitiv cu COVID-19, după ce a prezentat simptome specifice, iar acum este anchetă epidemiologică la instituția județeană.

Reprezentanții CJ Huendoara au sesizat Direcția de Sănătate Publică Hunedoara și au întocmit totodată lista cu persoanele cu care angajatul a intrat în contact direct, fiind dispusă izolarea lor la domiciliu până la finalizarea anchetei epidemiologice.

Carmen COSMAN – PREDA