Jurnalist intrat în arena politică

Un jurnalist din Valea Jiului a decis să intre în arena politică. Nicu Tașcă, fondatorul publicației Jurnalul Văii Jiului, s-a înscris Partidul Puterii Umaniste (social-liberal).

Nicu Tașcă spune că a decis să se implice direct în viața politică pentru că este convins că poate schimba ceva.

”Am ales să fac acest pas, deoarece sunt convins că pot face mai mult decât au făcut cei care se află în arena politică petroșăneană. Spun că pot face mai mult, nu pentru că m-aș considera un supraom. Ci pentru că politicienii pe care i-am văzut până acum au făcut foarte puțin pentru oameni. Dar au făcut foarte mult pentru ei. Am văzut în ultimii 30 de ani, din care 20 i-am petrecut în postura de observator al vieții politice locale și naționale, ca jurnalist, că abuzul de funcție și abuzul de putere sunt la ordinea zilei. Mulți primari se consideră adevărați împărați și au făcut din consiliile locale doar niște debarale în care își mai folosesc slugile (a se citi consilierii locali) pentru a le trece cele trebuincioase. Nici mai mult, nici mai puțin. Exact așa. Ori sloganul PPU (social-liberal) este STOP ABUZURILOR! Stop abuzurilor în funcție! Stop abuzurilor de putere! Stop abuzurilor de orice fel! Eu nu voi mai tolera niciun abuz și vă invit pe toți să faceți la fel”, și-a explicat decizia Nicu Tașcă.

Nu este pentru prima data când jurnalistul testează scena politică. În 2016 s-a înscris în cursa pentru Consiliul Local Petroșani, dar atunci ca independent.

Carmen COSMAN – PREDA