Lucrări finalizate la monumentul Lupeni ‘29

Lucrările de reabilitare a zonei în care se află amplasat monumentul Lupeni ‘29, dedicat luptei minerilor pentru condiții decente de lucru, au fost finalizate, a anunțat primarul Lupeniului, Lucian Resmeriță.

Iar ca monumentul să fie pus în valoare a fost gândit și un sistem de iluminat architectural, care va pornit în această seară la ora 21.30, a mai pecizat Resmeriță

Monumentul Lupeni ’29 este amplasat pe B-dul T. Vladimirescu, în apropierea Spitalului Municipal din  Lupeni. Este   un obiectiv deosebit de important prin semnificatia si amplasarea lui,făcând parte din colectia marelui sculptor Ion Irimescu. Însă acesta nu a fost întretinut si nici reconditionat de la instalarea lui in 1968. Este singura capodopera de o asemenea valoarea din municipiul Lupeni, iar prin investitia realizată se dorește ca intregul ansamblu să reintre in atentia cetatenilor.

”Monumentul face parte din colectia marelui sculptor Ion Irimescu, fiind o adevarata capodopera in aer liber.  Întrucât trebuie să ținem la istoria noastră,  la zonele noastre istorice și având în vedere că acest acest monument nu a fost recondiționat de la instalare, zona in care este amplasat nu a fost reabilitată din aceeași perioadă, a fost necesar să se execute o serie de lucrări care au cavut drept scop refacerea si modernizarea ansambului monumental, incepand cu spatiile pavate prin repararea sau inlocuirea acestora, realizarea de drenaje in jurul monumentului, refacerea spatiilor verzi si plantarea de copaci ornamentali, amplasarea de mobilier urban și, totodată, realizarea unui iluminat modern in zonă”, a precizat primarul Lucian Resmeriță.