Merg împreună cu proiecte, idei și candidați. Protocolul de susținere PNL – UDMR, prezentat la Petroșani

În prezența liderilor celor două formațiuni politice, protocolul de susținere încheiat între PNL și UDMR a fost prezentat și la Petroșani. Protocolul prevede susținerea candidatului PNL la Consiliului Județean Hunedoara , respectiv Adrian David, liste comune pentru Consiluul Județean, precum și susținerea pentru încă un mandat a primarului Tiberiu Iacob – Ridzi la alegerile din această toamnă.

”La nivel de județ, UDMR susține candidatura domnului Adrian David la funcția de președinte al Consiliului Județean și lista de candidați, pe care se regăsesc doi reprezentanți ai UDMR pe lista de consilieri județeni. La Petroșani, UDMR susține candidatura mea la funcția de primar. Vreau să mulțumesc organizației  UDMR și domnului președinte Winkler pentru colaborare. Reușim de peste 10 ani să avem o relație de colaborare foarte bună, atât din punct de vedere administrativ, cât și punt de vedere politic. (…) Avem o colaborare extraordinară, iar prezența acestei comunități în municipiul nostru a fost un plus din punct de vedere social, cultural, economic. Avem o colaborare foarte bună cu organizația locală a UDMR, cu comunitatea maghiară, cu preoții catolici, reformați și unitarieni de aici. Toate aceste activități nu au avut alt scop decât bunul mers al comunității.”, a declarat Tiberiu Iacob – Ridzi, președinte al PNL Petroșani.

Iuliu Winkler: ”Maghiarii vor vota un candidat la primar pe care l-au testat deja, în care au încredere și pe care îl cunosc”

Pe de altă parte, maghiarii din Petroșani vor avea liste proprii pentru Consiliul Local Petroșani, iar europarlamentarul Iuliu Winkler, președintele UDMR Hunedoara a explicat că este un calcul matematic, ne natură să dea încredere comunității maghiare din această localitate. Dar,  prin alianța cu PNL, UDMR are șansa de a accede din nou în Consiliul Județean, după 16 ani fără reprezentare.

”În județul Hunedoara, populația maghiară are o pondere demografică de 3,8%. Noi am fost ultima dată în Consiliul Județean cu consilier în 2004. După 2004, de 16 ani, de când pragul electoral este de 5%, nu am mai reușit să intrăm în Consiliul Județean, chiar dacă eu consider că am făcut foarte multe feluri de încercări și ne-am străduit să ne adresăm tuturor alegătorilor din județul Hunedoara. Totuși nu am reușit să intrăm singuri în Consiliul Județan Hunedoara. Acum, cu siguranță, în această alianță putem să fim destul de siguri că nu putem rata intrarea în Consiliul Județean. Eu mă gândesc că poziția de pe locul V este o poziție sigur eligibilă.  În Petroșani situația este diferită. Există cinci localități în județul Hunedoara – Deva, Hunedoara, Petroșani, Lupeni și Vulcan – în care noi avem o pondere demografică de 7 – 8 procente. La Petroșani, în urmă cu 4 ani ne-au lipsit 38 de voturi, nu am fost foarte departe de a intra în Consiliul Local. (…) Obiectivul nostru este să redăm încrederea maghiarilor din Petroșani. Sigur că sprijinul și colaborarea vor fi la fel de necesare și de acum înainte. Dar dorim să facem apel la  comunitate, la unitate și la solidaritate în cadrul comunității și să arătăm două lucruri: că maghiarii din Petroșani vor vota lista UDMR și vor propulsa un consilier, dar în același timp maghiarii, așa cum au făcut și la alegerile precedente, vor vota un candidat la primar pe care l-au testat deja, în care au încredere și pe care îl cunosc”, a declarat Iuliu Winkler, președintele UDMR Hunedoara.

Adrian David: ”Nu ne dorim doar să câștigăm alegerile, ne dorim să lucrăm împreună în următorii 4 ani și să formăm o echipă de administrație performantă”

Pe de altă parte, prim – vicepreședintele PNL Hunedoara, Adrian David, candidatul comun la alegrile pentru președinția Consiliului Județean Hunedoara, a subliniat că, prina ceastă alianță cele două partide nu își doresc doar să câștige alegerile, ci să lucreze împreună în următorii 4 ani și să formeze o echipă de administrație performantă.

Adrian David, prim-vicepreședinte PNL: ”Sunt câteva puncte comune care se bazează pe o colaborare corectă între PNL și UDMR, materializat atât în Parlamentul European, acolo unde grupurile noastre de europarlamentari lucrează împreună și se străduiesc împreună să aducă plusvaloare în România, este o colaborare la Petroșani și în ultimii 3  ani o colaborare foarte bună în municipiul Deva, acolo unde consilierii noștri locali susțin și formează o majoritate, împreună cu alte formațiuni politice, și UDMR ocupă funcția de viceprimar. Ne-am dorit să extidem această colaborare la nivelul Consiliului Județean pentru că vom forma cu siguranță o majoritate după alegerile din 27 septembrie și avem câteva puncte comune și în zona de investiții, și în zona de asistență socială și în zona culturală. Practic, ne-am adus la aceeași masă idei și proiecte sustenabile pentru județul Hunedoara. Nu ne dorim doar să câștigăm alegerile, ne dorim să lucrăm împreună în următorii 4 ani și să formăm o echipă de administrație performantă, ceea ce județul Huendoara nu a avut din păcate în ultimii 4 ani”.

Carmen COSMAN – PREDA