Drumuri de interes local și județean, finanțate prin Compania Națională de Investiții. Primăria Petroșani a depus deja proiecte pentru 6 drumuri

Drumurile de interes local și județean pot fi reabilitate cu finanțare acordată prin Compania Națională de Investiții, după ce statutul acesteia a fost modificat. Precizările au fost făcute, la Petroșani, de ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ion Ștefan, în contextul în care în mediul politic local au apărut infomații conform cărora acest lucru nu ar fi posibil. De precizat că la Petroșani există deja proiecte depuse pentru finanțarea lucrărilor de reabilitare a unor drumuri.

Ministrul Ion Ștefan a declarat că luna tecută Guvernul a modificat statutul CNI și acest lucru dă acum posibilitatea reabilitării drumurilor locale și județene prin intermediul acestei instituții.

”Guvernul Ludovic Orban a modificat luna trecută statutul CNI și astăzi avem posibilitatea să realizăm, printr-un subprogram, drumuri locale și drumuri județene. Guvernul liberal și-a propus ca în următorii ani să realizeze 20.000 de km de drum local și 7.000 de km de drumuri județene. Asta înseamnă că vom reuși în câțiva ani să dublăm kilometri de drumuri reabilitate în România. Astăzi suntem la 31,2% din drumurile locale și județene, iar la finalul acestei perioade de investiții vom ajunge la 76% din drumurile locale și județene reabilitate și îmbunătățite”, a declarat ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ion Ștefan.

Primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob – Ridzi, a precizat în acest context că a depus deja, pentru finanțare, proiecte pentru reabilitarea a 6 drumuri, printre care și Maleia și Slătinioara – pentru cele două fiind nevoie de aproape 11 milioane de lei.

”Vă pot spune că în această săptămână CNI a înaintat primul ordin către minister, pentru a  fi aprobat, cu lista sinteză a viitoarelor drumuri locale ce vor fi finanțate de către minister prin această companie”, a spus Ion Ștefan.

Carmen COSMAN – PREDA