Procesul pentru drepturile minerilor începe în luna octombrie

Tribunalul Hunedoara a stabilit pentru data de 5 octombrie primul termen în procesul dintre Sindicatul Muntele și administrația Complexului Energetic Hunedoara.

Litigiul de muncă deschis ca urmare a acțiunii înaintate de sindicaliști are la bază drepturile salariale neachitate ale angajaților Complexului Energetic Hunedoara. Dosarul a ajuns pe rolul instanței de judecată la jumătatea lunii iunie, iar primul termen a fost programat de Tribunalul Hunedoara în data de 5 octombrie.

Reprezentanții minerilor solicită acordarea ajutorului de încălzire, tichete de masa și deconturile de transport.

La formularea acțiunii, președintele Sindicatului Muntele, Darius Cîmpean, spunea că a luat această decizie din cauză că drepturile salariale amintite nu au mai fost achitate din primăvara acestui an.

”Înțelegem situația dificilă prin care trecem, preturile de pe piața de energie extrem de scazute și producția extrem de mica care se obține din cele 4 mine, dar credem în același timp ca cei care conduc CEH trebuie sa găsească soluții pentru rezolvarea problemelor și respectarea CCM- ului în vigoare.   Demaram aceasta acțiune cu credință ca aceste aspecte vor fi rezolvate cât mai curând posibil”, declara la acel moment Darius Cîmpean.

Reamintim că în data de 14 noiembrie 2019 Tribunalul Hunedoara a admis cererea de intrare în insolvență a Complexului Energetic Hunedoara formulată de  creditori din cauza datoriilor foarte mari.

Carmen COSMAN – PREDA