Candidat ”născut” cu forcepsul, la PSD Vulcan, după renunțarea lui Gheorghe Ile. Social – democrații sondează opinia publică pentru cea mai bună variantă

Sursa foto: Facebook

Renunțarea lui Gheorghe Ile la o nouă candidatură pentru Primăria Municipiului Vulcan a creat discuții aprinse în organizația PSD Vulcan, care trebuie să își găsească repede un nou candidat. Nu o ”locomotivă”, pentru că Ile era cam singura locomotivă ce putea să tragă vagoanele social – democrate după el, dar un candidat care să poată emite pretenții la câștigarea fotoliului de primar, ajutat și de forța echipei.

Ieri după –amiază au fost discuții aprinse în rândul social – democraților din Vulcan, după ce propunerea venită de la județ, în urma sondării opiniei publice, a reprezentat o surpriză chiar și pentru PSD Vulcan. Este vorba despre Laurențiu Ivăniși, un tânăr om de afaceri, în vârstă de 39 de ani, care nu este nici măcar membru de partid la acest moment. Propunerea i-a luat prin surprindere chiar și pe mai vechii social – democrați din Vulcan, cu atât mai mult cu cât până mai ieri urmașul lui Ile era văzut Pompiliu Barbu, actualul viceprimar.

Astăzi, opinia publică din Vulcan este sondată din nou, iar reprezentanții PSD Hunedoara spun că își doresc să vină în fața alegătorilor cu cea mai bună variantă în ceea ce privește candidatul pentru funcția de primar.

”Faptul că dl. primar Ile a decis să renunțe la candidatură, face să existe anumite discuții. Din 2004, organizația PSD Vulcan nu a avut alt candidat. De 12 ani nu a fost candidat, este o chestiune mai complicată decât în alte localități unde se merge cu primarul în exercițiu. Ieri a avut loc, într-adevăr, o întâlnire în care s-au prezentat niște propuneri. Inclusiv din partea domnului Barbu a venit o propunere, pentru că într-adevăr se simte că este nevoie de un suflu nou. Eu nu zic că dl. Barbu nu poate să fie candidatura câștigătoare în momentul de față, dar ce am simțit noi este profilul pe care trebuie să îl aibă candidatul. Ieri a fost o discuție mai dură, eu am venit și am făcut o propunere organizației, dl. viceprimar a îmbrățișat-o, dar trebuie să lucrăm profesionist, să găsim soluția cea mai bună”,a  declarat Cristian Resmeriță, președinte executiv al PSD Hunedoara și coordonatorul organizațiilor PSD în Valea Jiului.

După discuțiile care au durat mai bine de două ore s-a decis să se mai facă un sondaj de opinie în Vulcan, printre posibilii cabdidați regăsindu-se Laurențiu Ivăniși și Pompiliu Barbu. Rezultatele vor fi anunțate vineri, când se va stabili și candidatul PSD la funcția de primar al municipiului Vulcan.

”Ca să câștigăm mai facem acest sondaj, pe care organizația județeană îl va plăti. (..) Care este cel mai bun, va fi candidatul. Faptul că a fost scos un personaj tânăr, absolut nou, în Vulcan a cam dat frisoane celorlalți candidați. Laurențiu Ivăniși are 39 de ani, de la 24 de ani lucrează în mediul privat, are o familie OK, fără probleme, are  o soție și un copil, are vreo 50 de angajați în momentul acesta, omul este cu salariile la zi, cu taxele la zi, lucrează în mai multe domenii, îl cunoaște lumea, și-a văzut de treaba lui…”, a mai spus Cristian Resmeriță.

Ivăniși nu este la acest moment membru PSD, dar se va înscrie în partid și se alătură echipei chiar dacă se va decide să se meargă cu alt candidat, a precizat senatorul PSD.

Carmen COSMAN – PREDA