Primăria Petroșani cere daune de la constructorul drumului spre Parâng pentru cablul secționat al noului telescaun

Primăria Municipiului Petroșani este decisă să ceară daune pentru cablul noului telescaun distrus de firma care reabilitează drumul spre Parâng, aflată sub contract cu Consiliul Județean. Nu este pentru prima dată când se întâmpă acets lucru, însă problemele create de această dată sunt foarte mari.

Mai mult decât atât, primarul Tiberiu Iacob – Ridzi a precizat că locul unde cablul telescaunului a fost secționat nu are legătură cu amplasamentul predat către constructor.

”Am făcut adresă către cei de la Stabag și îi aaștept la discuții, pentru că nu are legătură cu amplasamentul predat către constructor. Cablul este rupt în afara amplasamentului, nu unde a fost predat amplasamentul și nu aveau de ce să lucreze acolo. Le-am solicitat să rezolve foarte rapid această problemă, dacă nu le voi cere daune în instanță”, a declarat primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi.

Reamintim că la începutul acestei lui, firma care lucrează la amenajarea drumului spre Parâng, aflată sub contract cu Consiliul Județean Hunedoara, a reușit să pună noul telescaun din Parâng ”pe butuci”.

Telescaunul TS3 a fost oprit complet după angajați ai societății Strabag au secționat cablul de semnalizare, comunicare și control (fibră optică) dintre stația intermediară și stația de la Rusu în timpul unor săpături. Este pentru a treia oară când are loc un astfel de incident de la demararea proiectului de reabilitare a drumului județean 709F care duce în stațiunea montană Parâng.

În plus, în urmă cu circa o lună stațiunea turistică a rămas în ”beznă” totală după angajați ai Strabag au deteriorat cablul principal de alimentare cu energie electrică a stațiunii în timp ce efectuau unele lucrări de infrastructură rutieră.

Carmen COSMAN – PREDA