”Șoimul din Parâng”, Toma Coconea, se alătură echipei PNL Petroșani. Va fi și pe lista de consilieri locali

Renumitul parapantist Toma Coconea, supranumit ”Șoimul din Parâng”, este de astăzi membru al PNL Petroșani. Va fi și pe lista de consilieri locali, pe un loc eligibil.

Toma Coconea a mai fost ofertat până acum și de alte partide, însă până acum s-a dedicat doar sportului, ținându-se departe de scena politică. Acum a decis că a venit timpul să se implice, mai ales că Toma Coconea este un ambassador al turismului, al sportului și al Parângului în special, muntele unde practic s-a mutat.

”Astăzi s-a înscris în PNL dl. Toma Coconea, care este un simbol al Parângului și a ceea ce se întâmpă din punct de vedere al sporturilor extreme inclusiv pe plan internațional. Tomi este practic o legedndă vie a acestor sporturi. A ales să se alăture echipei PNL de la Petroșani, noi colaborăm de foarte multă vreme. Tomi este promotorul mai multor activități sportive de punere în valoare a potențialului turistic al Parângului. Nu mai vorbesc despre competițiile internaționale la care a participat și a reprezentat cu cinste România, municipiul Petroșani și Parâangul. Pe de altă parte, Tomi este și unul dintre investitorii din Parâng care, chiar dacă a avut resurse financiare mai puține decât alții, a făcut treabă foarte bună. Eu îi mulțumesc pentru încredere și pentru colaborare”, a declarat primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob – Ridzi, președintele PNL Petroșani

Toma Coconea a explicat că el chiar locuiește în Parâng, muntele său de suflet, și vrea să se implice activ în dezvoltarea turismului în această zonă.

”Sunt un om care locuiește acolo și văd lucrurile exact cum se întâmplă. Pot să fiu un colaborator, pot să mă implic fizic și sufletește în dezvoltarea turismului. Avem o mină de aur care merită exploatată și merită descoperită”, a declarat Toma Coconea

Din luna septembrie, Coconea va avea și autoritate administrativă acolo,în parâng, spune Tiberiu Iacob – Ridzi, asta pe lângă autoritatea pe care și-o dobândit-o din punct de vedere al sporturilor practicate cu mare succes, ori a promovării muntelui și frumuseților acestuia.

Carmen COSMAN – PREDA