Vlad Florea, candidatul USR la Primăria Petroșani – dosar penal după ce a fost prins cu portbagajul plin de pește fără documente legale!

Vlad Florea, cadru didactic universitar și candidatul USR la funcția de primar al municipiului Petroșani, s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins de Poliția de Frontieră cu o cantitate mare de pește fără documente legale. În același dosar este cercetat și tatăl său, de asemenea profesor la Universitatea Petroșani. Vlad Florea recunoaște faptele și spune acum că își vrea peștele înapoi! Surprinzător, pare mai puțin interesat de dosarul penal întocmit de oamenii legii decât de peștele confiscat și consideră că se luptă ”cu instituții de batjocură”, gen Poliția de Frontieră, care l-a prins acum cu peștele în portbagajul mașinii. A catalogat tot ce s-a întâmplat la Șvinița – Mehedinți drept ”o circotecă”

Potrivit informațiilor, cei doi au fost prinși de Poliția de Frontieră cu o cantitate mare de pește în portbagajul autoturismului în care se aflau.

”În data de 09.08.2020,  la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sviniţa – judeţul Mehedinţi a fost înregistrat un caz unde poliţiştii de frontieră, pe timpul executării misiunilor specifice, au oprit în trafic un autoturism în care se aflau  două persoane. În urma cercetărilor derulate la faţa locului, în autoturism a fost identificată o cantitate de peşte, diferite specii, care era transportată fără a deţine documente legale. Întreaga cantitate de pește a fost ridicată în vederea confiscării şi predată la o societate de profil”, a declarat pentru Informația Văii Jiului Subcomisar de poliţie Nicola Petre-Ionuţ, purtător de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara.

                                                               

Conform sursei citate, în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deţinerea, transportul, comercializarea fără documente legale a peştelui, icrelor şi a produselor din peşte obţinute din pescuit, dosarul penal fiind înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Orşova, care este parchetul competent pentru soluţionarea cauzei.

Vlad Florea își vrea peștele înapoi!

Vlad Florea pare mai puțin interesat de dosarul penal, cât de peștele confiscat, pe care vrea să îl recupereze. Consideră că se luptă ”cu instituții de batjocură”, gen Poliția de Frontieră, care l-a prins acum cu peștele în portbagajul mașinii, și cataloghează tot ce s-a întâmplat drept ”o circotecă”

”Noi mergem la o acțiune la Moldova Nouă de peste 20 de ani, ce ține de Universitate, jucăm fotbal cu foștii absolvenți de acolo. Ne-am întors acasă pe partea spre Turnu Severin și ne-a oprit aproape de Dubova doi băieți.  A fost peștele prins de tata, de mine…Ne-au întrebat, na… Au ținut neapărat să confiște niște caras tatălui meu… O circoteca, așa, pentru ce să te oprească”, spune Vlad Florea.

Potrivit declarațiilor acestuia aveau vreo 10 kg de caras, un somn de 6 kilograme și niște crap. În total vreo 21 de kg de pește. Legea spune că ai voie doar vreo 5 kg.

Florea susține că după aceea a aflat că legal nu avea voie să aibă o cantitate atât de mare de pește. Acum, după ce i s-a întocmit dosar penal spune că va merge cu un avocat ”la locul faptei”. Nu pentru dosarul penal, pe care îl aruncă într-un fel în plan secund, ci pentru că își vrea peștele înapoi! Consideră că ceea ce i s-a întâmplat este o ”miștocăreală”.

”Am vorbit cu avocatul, o să vedem…Nu încerc să lămuresc situația, încerc să-mi recuperez peștele. De ce (n.r. să i se pară mai grav dosarul penal)? Noi circulăm de zeci de ani pe acolo, vă dați seama, Tot timpul e la fel. La barieră la Livadia vând ăia fructe de pădure. Ce, acolo îi oprește poliția să îi întrebe? E o miștocăreală, o batjocură. (..) Dacă asta este o problemă…(…) Acolo fiecare casă vinde pește…Nu știu. O să vedem”, mai spune Vlad Florea, care a precizat că nu a semnat actele întocmite de poliție pentru că nu are certitudinea că i-au fost respectate drepturile.

De asemenea, crede că este nedrept ce i s-a întâmplat tatălui său, care are 80 de ani, aflat cu el la acțiune, în autoturism și acum parte în același dosar penal.

Actele de pescuit, spune Florea, au fost verificate de asemenea și erau în regulă.

De precizat că USR este tocmai formațiunea politică ce a promovat inițiativa cetățenească ”Fără penali în funcții publice!”

Carmen COSMAN – PREDA