Proceduri avansate pentru repararea conductei de aducțiune a Apa Serv distrusă de inundații

Apa Serv Valea Jiului a avansat în ceea ce privește procedurile necesare pentru reabilitarea aducțiunii distruse de inundațiile puternice de pe Jiul de Vest de la finele lunii iunie.

Banii există, iar lucrarea trebuie scoasă la licitație, după ce au fost întocmite documentele prealabile.

”La ultima ședință de Consiliu Județean s-a aprobat rectificarea bugetului. S-a aprobat aproximativ 2,2 milioane de lei pentru reparații la infrastructura afectată de inundații. Cea mai afectată a fost conducta de aducțiune, unde suntem foarte foarte avasanți cu toate procedura de reparație. Nu este o reparație simplă, trebuie proiectare, am obșinut deja documentele, și acum facem demersuri pentru achiziționarea efectivă a lucrării”, a declarat Florin Donisă, șef Departament Exploatare din cadrul Apa Serv.

De precizat că, în data de 26 iunie, precipitațiile abundente, fără precedent în ultimul sfert de secol, au generat viituri în zona Jiului de Vest, care au produs pagube majore operatorului de apă și canalizare din Valea Jiului.

Astfel, conform datelor oficiale, a fost distusă conducta magistrală de apă pe o lungime de aproximativ 400 de metri, stația de pompe Valea de Pești a fost, de asemenea, distrusă, a fost consemnată avarierea Stației de reactivi de la Stația de tratare Valea de Pești, avarie la pilonii conductei de aducțiune, inundarea și avarierea echipamentelor la stația de la epurare Dănuțoni.

Pentru remedierea pagubelor produse de viitoru, Apa Serv a solicitat sprijin de la bugetul de stat și în acest sens i-a fost alocată suma de 2,266 milioane de lei, care va ajunge în conturile operatorului de apă și canalizare printr-o rectificare de buget pe anul 2020.

Carmen COSMAN – PREDA