Avram și PSD nu au (încă!) bannere publicitare din vina lor. Cererea a fost depusă în urmă cu doar câteva zile și sunt pași legali de parcurs! (DOCUMENTE)

Se plânge candidatul PSD la Consiliul Local, Costel Avram, cum i-a refuzat primarul Tiberiu Iacob – Ridzi dreptul de a avea bennere publicitare în perioada de precampanie electorală. Uită însă să spună că nu i-a refuzat nimeni cererea pentru emierea certificatului de urbanism, dar că a depus-o extrem de târziu, în urmă cu doar câteva zile. De precizat că nimeni, niciun edil de nicăieri, nu poate da pe loc avizul unei solicitări și asta pentru simplul motiv că documentul parcurge niște pași legali, nu ajunge direct pe biroul primarului.

Altfel spus, nimeni în afară de PSD Petroșani- candidat și echipă de campanie deopotrivă – nu este vinovat de faptul că până acum Costel Avram nu a reușit să își urce chipul pe  stâlpii de iluminat public, de unde să le zâmbească alegătorilor.

Și asta o spun documentele, nu vorbele. Practic PSD Petroșani a depus cererea necesară pentru amplasarea de bannere preelectorale în data de 12 august. La Registratura Primăriei Petroșani. Pe biroul primarului a ajuns în data de 14 august. Vineri mai precis,  exact în ziua în care Avram susținea sus și tare că nu i-a fost aprobată cererea. Lucru de altfel imposibil. Dar Costel Avram, ca un om politic cu vechime așa cum este, omite de regulă să spună ceea ce nu îl avantajează.

Spre comparație, PNL Petroșani a înaintat o cerere similară în data de 10 iulie, când deja toate partidele politice se pegăteau  de alegerile locale, iar certificatul de urbanism a fost primit în data de 20 iulie. După 10 zile!

Interesant este că Avram este de vreo 20 de ani în administrație (în 2000 era vicepreședinte al Consiliul Județean Hunedoara) și a prins mai multe campanii electorale, deci putea să știe, el sau alți responsabili din PSD Petroșani, că astfel de cereri se fac din timp, mai ales că legea spune că răspunsul la solicitare poate fi dat în 30 de zile de la primirea ei. Adică, în cazul de față, primarul Petroșaniului ar putea aproba cererea după ce va trece perioada de precampanie electorală și aceste materiale publicitare trebuie date jos.

Dar, Tiberiu Iacob – Ridzi, spune că acest lucru nu se va întâmpla, iar cererea depusă de PSD și al său candidat la Primăria Petroșani va fi aprobată astăzi. Mai mult, Iacob – Ridzi a precizat că va renuța chiar la unele locații închiriate deja de PNL și le va ceda celor de la PSD Petroșani.

”PSD a făcut cererea pentru emiterea certificatului de urbanism în data de 12 august la Registratură. Această cerere merge la Serviciul de Urbanism, după care ajunge la mine. La mine a ajuns după 2 zile, în data de 14 august. A cerut 8 locații. (…) Însă un singur loc este liber din pozițiile pe care le-au solicitat. Dar o să renunț eu la câteva locuri…”, a declarat primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi.

De asemenea, a mai fost ridicată și problema panourilor publicitare pe care sunt amplasate afișe electorale. Dar ele nu aparțin de municipalitate. Sunt spații publicitare private, care nu au nicio legătură cu domeniul public. Aparțin unor societăți comerciale, care le închiriază. Avram a pierdut startul și aici…

Carmen COSMAN – PREDA