Darius Cîmpean: Ajutorul pentru Mina Lupeni, aprobat de Guvern săptămâna viitoare

Guvernul va aproba, în ședința de săptămâna viitoare, ajutorul pentru Mina Lupeni, grav afectată de inundațiile de la finele lunii iunie, a anunțat în această dimineață președintele Sindicatului Muntele, Darius Cîmpean.

Liderul minerilor din Valea Jiului a precizat că aseară, după ședința de Guvern, ministrul Economiei, Virgil Popescu, l-a informat că ajutorul financiar va fi aprobat săptămâna viitoare, urmând ca în cel mai scurt timp să ajungă la CEH pentru rezolvarea problemelor grave ale acestei unități extractive.

Darius Cîmpean a avut o discuție aplicată cu premierul României, Ludovic Orban, dar și cu ministrul Virgil Popescu cu ocazia vizitei la Petroșani a delegației guvernamentale de Ziua Minerului.

”În urma solicitărilor repetate ale Sindicatului Muntele și în virtutea discuțiilor avute la sediul CEH cu ocazia Zilei Minerului între Premierul României, dl. Ludovic Orban, ministrul Economiei, Energiei și Mediulului de Afaceri, dl. Virgil Popescu, și Sindicatul Muntele, ieri seară, după ședința de Guvern, dl ministru al Economiei ne-a informat că săptămâna viitoare în ședința de Guvern se va aproba ajutorul ce este atât de necesar pentru E.M.Lupeni ca urmare a inundării minei de apele Jiului de Vest ieșite din albia naturală în data de 26 iunie 2020”,a  informat Darius Cîmpean în această dimineață.

Hotărârea de Guvern, spune Cîmpean, are la bază evaluarea făcută de oficialii Complexului Energetic Hunedoara referitoare la pagubele produse de inundarea galeriilor, precum și de imposibilitatea funcționării celor două abataje cu banc subminat de la Mina Lupeni în toată această perioadă în care s-a acționat, în regim de avarie, pentru evaluarea apelor.

Carmen COSMAN – PREDA