Guvernul a aprobat alocarea a peste 7 milioane de lei pentru Mina Lupeni

Guvernul a aprobat astăzi alocarea a peste 7 milioane de lei pentru Mina Lupeni, grav afectată de inundațiile de la finele lunii iunie.

Banii vin din in Fondul de intervenție la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020.

”Așa cum am promis, ne-am ținut de cuvânt! Uite că se poate! Guvernul alocă peste 7 milioane de lei pentru exploatarea Minieră Lupeni, sucursală a Complexului Energetic Hunedoara S.A., care a fost grav afectată de inundațiile din luna iunie. În ședința de astăzi a fost adoptată hotărârea privind alocarea unei sume din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, a unei sume necesare pentru efectuarea unor lucrări de refacere și punere în siguranță a infrastructurii afectate ca urmare a calamităţilor naturale produse de inundaţiile din luna iunie 2020 în județul Hunedoara!

S-a aprobat alocarea sumei de 7.212.450 lei din Fondul de intervenție la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, către Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, pentru Societatea Complexul Energetic Hunedoara S.A. – societate în insolvență, pentru efectuarea unor lucrări de refacere și punere în siguranță a infrastructurii afectate ca urmare a calamităţilor naturale produse de inundaţiile din luna iunie 2020”, a anunțat ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu.

Carmen COSMAN – PREDA