Planul de reorganizare al Complexului Energetic Hunedoara, pe ultima sută de metri

În scurt timp Complexul Energetic Hunedoara va intra în reorganizare. Planul a fost creionat și este trimis spre avizare, însă se așteaptă și decizia instanței în ceea ce privește tabelul de creanțe, care a fost contestat de unii creditori.

Se știe, de fapt, ce se va întâmpla cu actualul complex energetic, aflat acum în insolvență din cauza datoriilor acumulate. Va fi înființată o nouă companie energetică, degrevată de datorii, dar care nu va cuprinde și Termocentrala Mintia.

Planul de reorganizare este pe ultima sută de metri. În acest moment avem în instanță tabelul de creanțe, care este contestat. Pe data de 17 sptembrie este termen, iar din momentul pronunțării, conform legii avem un termen de 30 de zile să finalizăm planul de reorganizare.

Noi l-am conturat în linii mari, este trimis pentru avizare, spre o primă citire către Transelectrica și minister. În principiu vorbim despre cele 4 mine din Valea Jiului, Termocentrala Paroșeni și PrestServ care să formeze o nouă societate, iar Termocentrala Mintia să fie luată de către CL Deva sau CJ Hunedoara”, a declarat Cristian Roșu, administrator special al CEH.

Pe de altă parte, Roșu spune că se dorește și ca toți oamenii care sunt în momentul de față angajați la CEH să-și regăsească locul de muncă și în noua entitate creată.

Carmen COSMAN – PREDA