O treime dintre drumurile județene sunt încă de pământ sau piatră. Consiliul Județean Hunedoara a făcut doar cârpeli în 4 ani!

În patru ani, conducerea PSD a Consiliul Județean Hunedoara nu a fost în stare decât să cârpească rețeaua de drumuri județene. Nu a finalizat niciun proiect investițional pentru infrastructura rutieră. În consecință, aproximativ o treime dintre drumurile județene suferă grav și sunt încă din pământ sau piatră. În urmă cu 4 ani, PSD Hunedoara promitea în programul electoral distribuit cu generozitate de Laurențiu Nistor că va asfalta TOATE drumurile județene! Evident că acest lucru nu s-a întâmplat.

Nu pot, nu știu sau nu îi interesează. Oricare dintre aceste variante este posibilă, făcând referire la șefii PSD din conducerea Consiliului Județean Hunedoara raportat la programele pentru infrastructura rutieră din județ.

Conform datelor publice, și acum, după 4 ani de mandate, sute de kilometric de drumuri din rețeaua administrată de Consiliul Județean este încă neasfaltată. Oamenii din acest județ administrat de PSD sunt obligați să circule pe drumuri din piatră sau din pământ, care se tarnsformă în adevărate capcane mlăștinoase la orice ploaie.

Din păcate, așa cum se poate vedea în FACSIMIL nu vorbim doar despre o zonă care poate ar fi fost neglijată din întâmplare, ci de toate zonele din întreg județul Hunedoara.  Documentele sunt dovada clară a neputinței șefilor din fruntea CJ Hunedoara.

Consiliu Județean Hunedoara este condus practic de Mircea Bobora – președinte și Costel Avram – administrator public. Pe cei doi vicepreședinți nu-i băgăm în ecuație. Le-au fost luate atribuțiile, după ”înscăunarea” lui Costel Avram. A treia persoană din conducerea CJ Hunedoara, de data aceasta din umbră, este președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor, cel care recunoștea public că EL nu a vrut să asfalteze drumul județean Costești – Sarmizegetusa pentru a-și rupe gâtul în ele opozanții săi politici.

Același Laurențiu Nistor care a câștigat în urmă cu 4 ani alegerile pentru președinția Consiliului Județean, unde PSD are majoritatea!, cu un program în care promitea că TOATE drumurile județene vor fi asfaltate (vezi facsimil).

După doar 6 luni de administrație județeană, Nistor a uitat de program și a uitat și de hunedorenii care i-au dat votul, întorcându-le spatele pentru un post călduț de deputat.

Adrian David: ”Trebuie să fie și cineva la conducere care să coordoneze corect”

Adrian David a condus Consiliul Județean Hunedoara timp de un an și este artizanul mai multor proiecte preluate de actuala conducere a CJ Hunedoara, dar nici acum finalizate. Știe foarte bine cum merg lucrurile în administrația publică județeană.

”Spuneau în anul 2016 că până în anul 2020 o să asfalteze toate drumurile județene. Și nu au asfaltat niciun kilometru. Asta este frapant, este șocant. Deunăzi, am făcut o vizită colegului și prietenului nostru Iustin Cionca, președintele Consiliului Județan Arad – asta ca să vedeți o paralelă între două județe similare, și ca număr de kilometri de drumuri județene și a perspectivă de dezvoltare. În județul Hunedoara nu s-a modernizat niciun kilometru de drumuri. Sunt în lucru cei 3 km ai drumului spre Parâng, dar nu sunt gata, deci nu putem spune că sunt făcuți. Din 1.383 de km de drum. În Arad sunt 1.320 de km de drum județean, din care au fost modernizați prin investiții 329. Inclusiv centura Aradanului, un drum care să lege Aradul de la Est la Vest. Pe fonduri europene, pe fonduri guvernamentale. Hai să scoatem 70 de km de dum care au fost modernizați printr-un program transfrontalier la care Hunedoara nu are acces. Tot rămân 250 de km de drum. Asta ne arată că (oficialii CJ Hunedoara n.r.) nici nu știu, nici nu pot și nici nu vor. Eu am lucrat cu oamenii din Consiliului Județean Hunedoara, eu cunosc capacitățile aparatului de acolo. Noi am reușit să începem și să finalizăm o investișie pentru modernizarea a 18 km de drum în 4 luni. Deci există această capacitate. Dar pentru asta trebuie să mai fie și cineva la conducere care să coordoneze corect, trebuie să ai un constructor bun, de calitate, care să se poată mobiliza și trebuie să existe aceste coordonări făcute activ. În acești 4 ani, în Consiliul Județean Hunedoara nu s-a făcut nimic. Întotdeauna au existat probleme, care au fost aduse în atenția publicului, dar eu cred că rolul nostru nu este să venim în fața dvs. o data pe săptămână sau o dată pe lună să spunem: avem probleme. Rolul nostru este să rezolvăm problemele. Rolul meu este să găsesc soluțiile și să repar problemele”, a precizat Adrian David.

Actuala conducere a CJ Hunedoara s-a mulțumit să sesizeze doar că sunt probleme, dar nu s-au mai identificat și soluții. Iar din acest motiv, explică David, nu avem modernizat niciun drum în ultimii 4 ani. În județul Hunedoara s-au făcut doar reparații de drumuri, pe contractile de întreținere, dar s-au neglijat în totalitate inveestițiile.

Carmen COSMAN – PREDA