90.000 de euro pentru evacuarea molozului din biroul lui Costel Avram! Cu generozitate de la Consiliul Județean către o ”firmă de casă”, prin încredințare directă

Foto: Adevarul

O firmă ”abonată” la banii publici gestionați de conducerea PSD a Consiliului Județean Hunedoara a câștigat, prin încredințare directă, un contract de 90.000 de euro doar pentru evacuarea molozului din biroul lui Costel Avram, administratorul public al CJ Hunedora. Consiliul Județean este condus de președintele ”de fațadă” (cum i se spune) Mircea Bobora, președintele ”de facto” Costel Avram și deputatul Laurențiu Nistor – președintele PSD Hunedoara, cel fără știrea căruia nu ar mișca nimic în administrația publică județeană, după cum spun cunoscătorii.

Firma care a câștigat generosul contract, și asta prin atribuire directă, este Metalprod West SRL, care încasează nu mai puțin de 435.875,44 lei, respectiv 90.000 de euro, pentru lucrări de îndepărtare a molozului din biroul  lui Costel Avram, acolo unde în vara acestui an s-a prăbușit tavanul. Avram nu era în acel moment în birou.

Incidentul s-a produs la începutul lunii iulie, când tavanul biroului administratorului public al județului Hunedoara s-a prăbușit pe fondul secționării a două grinzi.

Contracte avantajoase

Metalprod West a câștigat o serie de contracte mai mult decât avantajoase direct de la Consiliul Județean sau prin istituțiile subordonate. De exemplu, cel pentru reabilitarea Castelului Nopcsa, una dintre cele mai contestate atribuiri (vezi AICI )

De asemenea, Metalprod West este și executantul lucrărilor de introducere a rețelelor de apă și canalizare pentru Aninoasa și Vulcan, beneficiar fiind Apa serv Valea Jiului – operator aflat în directa subordine a Consiliului Județean Hunedoara (Amanunte AICI).

Tot Metalprod este implicată și în reabilitarea Casei de Cultură din municipiul Hunedoara, contract realizat în baza asocierii dintre Consiliul Judeţean Hunedoara și Consiliul Local Hunedoara, în valoare de peste 13 milioane de lei.

Carmen COSMAN – PREDA