Lucrările de reparații pe drumul spre Voineasa, aproape de finalizare

DN 7A, drumul care leagă Valea Jiului de Voineasa, traversând o zonă cu frumuseți naturale incredibile, este în reparații, iar lucrările sunt aproape de finalizare. Nu se pot face lucrări de investiții, pentru că drumul național este în proces, însă DRDP Timișoara a decis să execute în regie proprie reparațiile la această cale de acces des tranzitată.

Intervenția pe acest drum, doar și pentru reparații, era absolut necesară, în condițiile în anii în care gropile au fost umplute doar cu promisiuni, drumul a ajuns într-o avansată stare de degradare.

”Pe sectorul de pe DN 7A, la limita dintre județele Hunedoara și Vâlcea, lucrările de reciclare in situ ale Secției Producție DRDP Timișoara sunt aproape de finalizare. În perioada următoare, se va așterne stratul de uzură. În paralel, a început montarea de parapet marginal de beton pe sectorul reciclat, în lungime de 2,8 km. Drumarii vor amenaja în zonă și două parcări”, a anunțat DRDP Timișpara.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara, a preluat toamna trecută în administrare DN 7A, tronsonul cuprins între km 86+601 – km 105+120, de la DRDP Craiova.  Pentru acest sector de drum a existat un contract de reparație capitală derulat de DRDP Craiova, care a fost reziliat și care acum se dispută în instanță. Din acest motiv, lucrările sunt executate acum în regie proprie de DRDP Timișoara, care va realiza o expertiză pe sectorul de drum respectiv. În urma acesteia se va întocmi documentația pentru scoaterea la licitație a restului de executat din contractul de reparație capitală pentru DN7A sectorul cuprins între km 86+601 – km 105+120, însă numai după ce se va tranșa în instanță procesul aflat pe rol.

Carmen COSMAN – PREDA