Scandal la Apa Serv după ”MITA ELECTORALĂ” a lui Costel Avram. Oamenii reclamă salariile majorate DISCREȚIONAR!

Este scandal la Apa Serv Valea Jiului SA, după ce Costel Avram (că doar nu își imaginează nimeni că altcineva conduce operatorul de apă!) a decis să majoreze DISCREȚIONAR salariile oamenilor, după ce ani de zile și-a bătut joc de ei! Doar pentru unii, nu pentru toți! Nici vorbă, era nevoie urgentă de o creștere a retribuțiilor de mizerie încasate de muncitorii de la Apa Serv, însă Avram dovedește din nou că administrează societatea ca pe propria moșie. Practic, cresc salariile doar pe la Petroșani, acolo unde administratorul public al Consiliului Județean Hunedoara, Costel Avram, candidează la funcția de primar, dar a uitat complet de restul angajaților din celelalte localități unde Apa Serv Valea Jiului are secții, respectiv Vulcan, Lupeni Uricani și Petrila! Că acolo nu are interes…

A dat norocul peste unii angajați ai Apa Serv Valea Jiului din Petroșani, doar unii, acolo unde ”pupila” lui Laurențiu Nistor, respectiv Costel Avram are interes direct. Până mai ieri erau plătiți cu salarii de mizerie (de exemplu 1.300 de lei un muncitor!), mai ales în comparație cu salariile șefilor. Acum curg brusc peste ei sporuri peste sporuri, ore suplimentare peste ore suplimentare, dar și majorări ale salariilor de bază. Incontestabil, este bine că se întâmplă, dar grav este că acest lucru se întâmplă DOAR pe la Petroșani, adică acolo unde Avram are interes. În rest, angajații au rămas cu aceleași salarii incredibil de mici și pentru orele lucrate suplimentare au primit doar zile libere, perzându-și și bonul de masă de care beneficiau!

Timp de 6 ani și o lună, respectiv din data de 1 iulie 2012 până în august 2018,  Apa Serv Valea Jiului a fost condusă de Costel Avram. În august 2018 a devenit administrator public al județului și are și acum în subordine  societatea de apă.

Cu peste 20.000 de lei salariu, a uitat cu totul de oamenii care lucrează la Apa Serv și și-a adus aminte de ei abia acum, încercând să speculeze politic și electoral momentul. Și asta doar DUPĂ ce i-am atras atenția asupra bătăii de joc la adresa oamenilor care lucrează din greu!

Informația privind majorarea discreționară a salariilor ne-a fost confirmată și de Constantin Zaharia, Şef Secţie Apă-Canal Lupeni-Uricani și vicepreșdinte al Sindicatului Liber Independent Apa serv Valea Jiului.

”Oamenii m-au sunat. Sunt nemulțumiți. Ultima zi, 31, au făcut ore suplimentare. Au primit ore libere și și-au pierdut bonul de masă pe luna următoare. A mărit și salariile la cei de la secția Petroșani Nord… (…) De orele suplimentare sunt foarte nemulțumiți toți, adică Vulcan, Lupeni, Uricani și Petrila. Din informațiile mele, la ei se plătește și în partea cealaltă (n.r. celelalte orașe unde Apa serv are secții) se dau doar ore libere”,a  declarat Constantin Zaharia.

Potrivit informațiilor noastre, unii oameni care și-au exprimat nemulțumirea ar fi fost amenințați că vor fi ”pârâți” direct la Costel Avram, cel care, desigur, nu conduce și acum Apa Serv.

Carmen COSMAN – PREDA

 

”Zeul Apelor”. Costel Avram și-a încolonat după el angajații de la Apa Serv pe lista de consilieri locali