Cum a ajuns ”pupila pupilei” lui Laurențiu Nistor să conducă PSD Simeria. I s-a făcut loc ”cu coatele” chiar și pe o importantă secție a Spitalului din Deva

Foto: Accent Media

Nu doar județul îl administrează deputatul Laurențiu Nistor ca pe propria moșie, ci și Partidul Social Democrat – Filiala Hunedoara, unde până și dogmele partidului sunt nesocotite. Ies la iveală amănunte incredibile despre modul în care sunt numiți chiar și șefi ai organizațiilor PSD din județ, așa că impunerea lui Costel Avram ca și candidat la Primăria Petroșani, deși nici măcar nu era membru al organizației de aici, este doar o filă din istoria recentă a PSD Hunedoara, sub conducerea lui Laurențiu Nistor.

Studiu de caz astăzi este președinta organizației PSD Simeria, adusă aproape de mână, după cum au povestit cei prezenți, de Laurențiu Nistor și impusă la conducerea filialei, când încă nu se uscase cerneala pe demisia fostului președinte, Eduard Felciuc. Este vorba despre Angelica – Daniela Glăvu, cea care și-ar dori un nou loc în Consiliul Local Simeria, de unde a demisionat în octombrie  2016, la scurt timp după ce a fost aleasă. După modelul Laurențiu Nistor practicat la șefia Consiliului Județean Hunedoara. Și nu doar că a demisionat din legislativul local, ci a plecat atunci și din partid, conform unor surse din interior, iar de atunci și până la momentul înscăunării nu a mai fost membru în organizația PSD Simeria. Dar totuși a ajuns președinte al organizației.

Dar, după cum vorbeau niște vrăbiuțe prietenoase, a avut timpul necesar să cultive relații foarte apropiate cu ex-ministrul Natalia Intotero, considerată ”pupila” președintelui PSD Laurențiu Nistor. Iar Nistor a susținut-o pe Glăvu (și aproape a venit cu ea de mână la momentul ”întronării”) ca președinte al PSD Simeria. Cum ar veni, era ”pupila pupilei” lui Laurențiu Nistor, așa că un refuz nu ar fi încăput în această ecuație, chiar dacă, spun aceleași vrăbiuțe prietenoase, nici măcar ședința Biroului nu ar fi fost statutară. Erau doar vreo 5 membri prezenți, din 7 necesari…

Toate aceste lucruri se întâmplau cu o lună și un pic în urmă, când Felciuc abia își anunțase demisia din funcția de președinte. Între timp, acesta a demisionat și din partid și nu este singurul. Au rămas, în schimb, apropiații lui Nistor, cei care îl susțin necondiționat, chiar și atunci când prin acțiunile sale nesocotește chiar și dogmele partidului sau deciziile luate în teritoriu, vezi cazul lui Costel Avram.

Revenind la Angelica – Daniela Glăvu, aceasta a știu pesemne să-și deschidă uși și în 2016 era nu doar asistent medical și consilier local, ci chiar membru retribuit în Consiliul de Administrație al MINVEST Deva, societate care are ca obiect de activitate mineritul!

Nu este pentru prima dat însă când Danielei Glăvu i se face loc ”cu coatele”, cum s-ar spune. În 2018, responsabilii Serviciului de Anatomie Patologică din Spitalul Județean Deva reclamau faptul că s-au trezit efectiv cu aceasta mutată pe secție fără să dea concurs pe post și fără să cunoască tehnicile specifice muncii în anatomie patologică. Pe scurt, nu corespundea profesional acestei activități, după cum relevă documentele. Mai grav, aceste lucruri s-au făcut cu încălcarea Codului Muncii pentru că, pentru a-i face loc actualei președinte a PSD Simeria, a fost nevoie de transferul pe altă secție a unui registrator medical, încadrat prin CONCURS. Cazul a ajuns în dezbatere în Consiliul Județean Hunedoara, care coordonează Spitalul Județean de Urgență Deva.

Publicăm documentele publice de la acea vreme, pentru a nu exista loc de interpretări!

Consiliul Județean Hunedoara este condus de PSD prin Mircea Bobora, președinte, Costel Avram, administrator public și președinte ”de facto”, după cum spun cunoscătorii administrației publice județene, dar și de Laurențiu Nistor, cel fără acordul căruia, spun aceleași surse, nu s-ar lua nicio decizie importantă.