Minciuna cu picioare (foarte) scurte a lui Laurențiu Nistor

Cum plânge Laurențiu Nistor, cum se victimizează el încercând să le explice hunedorenilor că în 2016, când a câștigat președinția Consiliului Județean pentru ca mai apoi să abandoneze peste doar 6 luni pentru un post de deputat, nu i-a mințit, nu le-a înșelat așteptările celor care i-au dat votul, ci a fost constrâns să procedeze în acest fel. De Liviu Dragnea, normal. Numai că Laurențiu Nistor pune povestea într-o lumină care să-l avantajeze, fără nicio legătură cu realitatea.

Laurențiu Nistor este deputat, este președinte al PSD Hunedoara și acum candidează din nou la funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara. A mai fost ales președinte și în urmă cu patru ani. Pentru vreo 6 luni, după care a lăsat șefia Consiliului Județean pentru un loc în Parlament.  În Camera Deputaților, mai exact, de ude și venea. Încearcă acum să convingă alegătorii că este curat ca lacrima în această poveste, că este până la urmă doar o victimă, aproape un sfânt pictat pe pereții unei biserici, iar vinovatul în toată această ecuație este nimeni altul decât Liviu Dragnea, ex președintele – condamnat și arestat al social – democraților.

Nistor și-a încropit o poveste numai bună de stors lacrimi electorale în care explică el cum a riscat totul pe o carte: și fotoliul călduț din Camera Deputaților, și președinția CJ Hunedoara și până la urmă chiar funcția politică.

Îți dai demisia, îți dai demisia din deputat, din Paralment, și te duci și candidezi la Hunedoara. Dacă câștigi, în toamnă am nevoie de tine, vii înapoi. Dacă pierzi Consiliul Județean n-o să mai vii înapoi. (…) Mi-am dat demisia, Dumnezeu m-a ajutat și cetățenii județului Hunedoara și am câștigat 18 consilieri din 33”, explica vineri seara la o emisiune TV Laurențiu Nistor, încercând să descrie discuția cu Dragnea. Și, pentru a-și întări afirmațiile, spunea că același lucru s-a întâmplat și cu senatorul Cristian Resmeriță, cel care a candidat și câștigat primăria Lupeni în 2016 și, la fel, s-a retras mai apoo.

O poveste pe care și-a însăilat-o președintele PSD Hunedoara (sau echipa lui!) în încercarea de a ”scoate cămașa” în fața hunedorenilor, pe care i-a păcălit în 2016.

Prin februarie repeta același lucru și tot la TV: ”În 2016 cred că m-a trimis la batalion disciplinar Dragnea, și nu regret. Mi-a spus foarte clar: te duci, dacă câștigi județul vii în toamnă înapoi. Dacă nu câștigi județul, nu te mai întorci în Parlament. Și atunci, eu i-am spus: Liviu, vin, mă duc, dar și când vin înapoi călări pe cai mari o să am pretenția pentru județul Huendoara să îmi dai ce îți cer. Cred că a vrut să câștigăm în județul Hunedoara.  La Țebea m-a rugat și pe mine și pe Cristi (n.r. senatorul Resmeriță, care câștigase Primăria Lupeni) să venim în toamnă în Parlament”.

Numai că realitatea îl ajunge din urmă și topește picioarele mult prea scurte ale acestei ”însăilări”. De fapt, conform documentelor publice existente pe  site-ul Camerei Deputaților, Laurențiu Nistor nu numai nu și-a dat demisia IMEDIAT, la ”porunca” lui Dragnea, dar a făcut-o abia DUPĂ ce a câștigat alegerile pentru președinția Consiliului Județean Hunedoara. Că doar nu era să rămână fără plasă de siguranță. Demisia este datată cu 1 iulie 2016, la 5 (CINCI) zile nupă ce a fost învestit președinte al CJ Hunedoara.

Singurul lucru cu adevărat real este că, după ce a fost învestit președinte al CJ Hunedoara a plecat. Din nou în Camera Deputaților, candidând pentru un nou mandat de deputat și lăsându-l urmaș pe Mircea Bobora, omul de care l-au legat niște afaceri extrem de profitabile. (Amanunte AICI ).

Carmen COSMAN – PREDA