Breaking News: Deputatul Laurențiu Nistor vrea închiderea minelor din Valea Jiului și aducerea cărbunelui din import!- VIDEO

Deputatul Laurențiu Nistor, președintele PSD Hunedoara, vrea să închidă minele din Valea Jiului și să aducă huilă din import. Și-a devoalat astăzi planurile, cu subiect și predicat. Acum putem înțelege de ce minerii de la Paroșeni și Uricani nu au fost băgați în seamă de Guvernul PSD atunci când protestau de zile în șir, blocați în subteran, pentru drepturile lor și de ce guvernele anterioare, tot PSD, și-au asumat fără să clipească termenele de închidere a capacităților extractive, în negocierile cu Uniunea Europeană, și chiar propuse de guvernanți.

Declarațiile lui Laurențiu Nistor au fost făcute la Țebea, acolo unde, în discuțiile cu unul dintre liderii de sindicat de la Mintia, președintele PSD Hunedoara și-a etalat public planurile. I-a numit chiar pe minerii din Valea Jiului ”EI”, dovedind ”aprecierea” pentru truditorii din adâncuri.

”Separarea celor două entități, preluarea datoriilor la stat prin darea în plată și Termocentrala Mintia să fie separată de ”EI”. S-a și găsit soluția, să aducem cărbune din import, din Indonezia, la 58 de lei/Gcal, care ne putea permite să funcționăm. Nu mai era necesară investiția pentru desulfurare”, a dezvăluit Laurențiu Nistor.

Declarațiile președintelui PSD Hunedoara Laurențiu Nistor aruncă în aer mineritul din Valea Jiului, în condițiile în care întreaga producție de huilă de aici merge acum spre Mintia, în detrimentul Termocentralei Paroșeni, care, deși se încadrează în toate normele de mediu, nu poate funcționa (n.r. – În tot acest timp, la Mintia investițiile au trenat ani de zile, până când termocentrala a ajuns să se judece în instanță pentru continuarea activității, în condițiile în care nu se încadrează în normele de mediu).

S-a mers pe considerentul că Termocentrala Mintia asigură apa caldă și agentul termic pentru populația Devei și oamenii nu trebuie să sufere. Nistor dovedește, însă, că pune lupta politică înaintea interesului oamenilor și vrea să pună lacătul pe unitățile miniere din Valea Jiului! Se dovedește din nou că pentru liderii PSD truditorii din subteran sunt buni doar ca bazin electoral, aducător de voturi!

De fapt, ultima mare investiție în mineritul Văii Jiului s-a făcut, la Mina Lupeni, tot pe timpul guvernării de dreapta, în timp ce guvernele PSD au acceptat fără să clipească termenele de închidere a minelor, mimând doar interesul și îngrijorarea pentru industria extractivă. Documentele, inclusiv de la Uniunea Europeană, stau mărturie!

Laurențiu Nistor este președinte al PSD Hunedoara, deputat în Parlamentul României și candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara.

Carmen COSMAN – PREDA