Adrian David s-a detașat net de Laurențiu Nistor. 17 procente îi despart pe cei doi competitori

Foto: Ancheta de Hunedoara

Adrian David conduce net în preferințele electoratului la alegerile pentru postul de președinte al Consiliului Județean Hunedoara. Principalul său contracandidat, Laurențiu Nistor – președintele PSD Hunedoara, are la acest moment un scor mai mic chiar decât al partidului! Aproape un sfert dintre cei care au fost chestionați în cadrul unui sondaj de opinie consideră că activitatea conducerii Consiliului Județean Hunedoara a fost foarte slabă și 18% o consideră mediocră. Cei mai mulți hunedoreni vor o schimbare, iar această schimbare o reprezintă, conform sondajului de opinie, Adrian David, candidatul Alianței PNL – UDMR – PNȚCD, susținut și de USR+ și FDGR.

Aproape 17 procente îi despart pe cei doi principali candidați la alegerile pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara. Conform unui sondaj de opinie realizat de Regio Pol Vest în perioada 1 – 10 septembrie 2020, pe un eșantion reprezentativ la nivelul județului, Adrian David este creditat cu 39,2%, în timp ce Laurențiu Nistor (PSD) are doar 22,5%. Și la posturile de consilieri județeni conduce Alianța PNL, UDMR, PNŢCD – 32,4%, în timp ce PSD este creditat cu 25,5% din intenția de vot. Pe locul III se situează USR, cu 11 procente.

Dorința de schimbare evidentă rezidă și din faptul că 24,5% dintre cei chestionați sunt de părere că activitatea conducerii Consiliului Județean Hunedoara în mandatul 2016 – 2020  a fost foarte slabă, iar 18% spun că a fost mediocră. Doar 20% cred că actuala conducere a CJ Hunedoara s-a descurcat ”bine”. Mai mult, 64,5% își doresc o schimbare în atitudinea președintelui Consiliului Județean Hunedoara în ceea ce privește rezolvarea tuturor problemelor județului, considerând că implicarea nu a fost unitară și suficientă.

Sondajul de opinie s-a desfășurat în întreg județul Hunedoara, iar eșantionul a fost validat pe baza datelor oficiale ale Autorităţii Electorale Permanente.

Carmen COSMAN – PREDA

Comandat de Partidul Naţional Liberal – Filiala Hunedoara

CUI 21200012