Șefii Consiliului Județean, promovare electorală pe banii hunedorenilor?! 25.000 de euro pentru un album de prezentare!

Foto: Ancheta de Hunedoara

Șefii Consiliului Județean Hunedoara au găsit o cale controversată de promovare pe banii hunedorenilor. Au comandat, prin încredințare directă, un album ”de prezentare” pentru care au alocat 120.000 de lei. Peste 90.000 de lei este suma cheltuită de ”autoritatea contractanta” Consiliul Județean Hunedoara, iar alți 29.560 lei se alocă din bugetul Bibliotecii Județeane, entitate subordonată administrației publice județene.

Conducerea PSD a Consiliului Județean Hunedoara și-a dat seama, chiar când campania electorală bătea la ușă, că județul are nevoie de ”un album de prezentare”, de promovare a lor, practic, pentru care au alocat nu mai puțin de 25.000 de euro, din bugetul Consiliului Județean (cea mai mare parte a sumei – 90.600 lei), respectiv din bugetul Bibliotecii Județene, instituție subordonată direct Consiliului Județean (29.596 lei). Banii au fost alocați prin atribuire unei societăți din Deva, cu zece zile înainte de startul campaniei electorale.

Conform achiziției, Consiliul Județean a comandat o broșură tipărită în 1.500 de exemplare, prețul pe  BUCATĂ fiind de peste 60 de lei!

Genul acesta de afacere aduce aminte de un caz celebru, petrecut tot în curtea PSD, dar la nivel central, în anii ’90. Este vorba despre Albumul ”Eterna și fascinanta Românie” din 1995, pentru care s-a ajuns la anchete penale.

Revenind la afacerea hunedoreană, în timp ce șefii Consiliului Județean Hunedoara alocă 120.000 de lei pentru a-și prezenta ”realizările”, o treime dintre drumurile județene așteaptă încă reabilitarea, fiind din pământ sau piatră în cel mai bun caz!

Carmen COSMAN – PREDA