Clubul Copiilor s-a reîntors la Petroșani!

Foto: Avantul Liber

Sediul central al Clubului Copiilor s-a reîntors la Petroșani, acolo de unde nu ar fi trebuit să plece, de altfel, niciodată, în condițiile în care deciziile nu s-ar fi luat strict politic. În mod firesc, se păstrează secțiile, locațiile din fiecare oraș al Văii Jiului, fiecare cu propriile domenii de activitate și cu proprii profesori – îndrumători.

În anul 2018, Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, condus la acel moment de un inspector școlar general numit de PSD, a decis în mod arbitrar arondarea Clubului Copiilor de la Petroșani celui din Petrila. Lucrurile s-au schimbat acum.

”Clubul Copiilor a fost de la înființare și până în 2018 cu sediul central la Petroșani. A venit dl. Costel Avram și a mutat sediul la Petrila (n.r. prin sfera de influență) și acum inspectorul șef Ilie Pârvan a făcut o reorganizare a rețelei școlare și a înființat Clubul Copiilor Valea Jiului, nu Petroșani, cu sediul la Petroșani și s-a revenit la situația normală. În tot acest timp am făcut numeroase demersuri. Sigur că pe vremea în care conducea PSD Inspectoratul Școlar nu am avut niciun fel de succes. Să nu uităm că ne-a tăiat patru clase de colegiu de la Teoretic și Informatică, cele mai performante colegii din județul Hunedoara. Cu atât mai mult nu a vrut să revină la starea initială a clubului. Acum, după insistențele mele la ISJ, lucrurile s-au rezolvat”, a declarat primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi.

După reușita acestui demers, cluburile copiilor din Lupeni, Vulcan, Petrila și, bineînțeles, Petroșani sunt unificate sub egida municipiului Petroșani și vor reprezenta pe viitor cu mândrie Valea Jiului la manifestarile cultural-sportive.

Carmen COSMAN – PREDA