Ministrul Economiei a semnat Memorandumul pentru continuarea activității la minele Lupeni și Lonea!

După ce ani în șir au curs doar promisiuni și declarații, de data aceasta lucrurile s-au și întâmplat. Minele Lupeni și Lonea își pot continua activitatea. Ministrul Economiei, Virgil Popescu a semnat Memorandumul în acest sens.

Informația a fost anunțată astăzi de președintele Sindicatului ”Muntele”, reprezentativ la nivel de CEH, Darius Cîmpean.

În data de 15 septembrie, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de afaceri dl. Virgil Popescu ne a informat ca a semnat memorandumul pentru continuarea activității la minele Lupeni și Lonea în concordanță cu studiului realizat de institutul polonez GIG, la indicația Comisiei Europene. Acest memorandum va fi aprobat în prima ședință de Guvern și acesta va arata direcția statului roman în ceea ce privește funcționarea celor 2 mine în perioada următoare”, se arată într-un comunicat de presă a Sindicatului Muntele.

De asemenea, și drepturile salariale restante vir fi achitate, a mai spus Darius Cîmpean.

În ceea ce privește drepturile restante, imediat ce evaluarea pagubelor de EM Lupeni va fi definitivată, ne va sprijini personal pentru ca sumele aferente acestei evaluări sa ajungă cât mai rapid în conturile CEH și astfel să se înceapă plata drepturilor restante ale angajaților Complexului Energetic Hunedoara. Legat de Valea Jiului, a reconfirmat ca deziderat major realizarea Complexului Energetic Valea Jiului în formula conturată în urma discuțiilor repetate de la minister, cu cele 4 mine (Lupeni, Vulcan, Livezeni și Lonea), Termocentrala Paroseni și Sucursala Prest-Serv, cu SIEG, grup pe gaz pe lângă cel pe cărbune și microhidrocentrală pe paraul Baleia. Astfel, după 1 octombrie vom demara un nou șir de întâlniri pentru realizarea acestei noi entități denumită Complexul Energetic Valea Jiului. Încheiem cu convingerea că, printr-o colaborare corectă și intensă între Sindicatul Muntele și Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de afaceri vom reuși să finalizam ceea ce ne am propus pentru Valea Jiulu,i unde atât mineritul cât și producția de energie pe baza de cărbune să continue în aceasta zonă”, se mai arată în document.

Carmen COSMAN – PREDA