Încă o executare silită pentru fostul lider de la Mina Livezeni – Ștefan Adrian Jurca. Este condamnat penal și pentru EVAZIUNE FISCALĂ

Ștefan Adrian Jurca, fostul lider de la Livezeni, convertit între timp în ”activist” fervent și ”susținător” politic, începe să adune o colecție de executări silite. Mai are condamnări definitive și pentru postările defăimătoare pe Facebook, dar și pentru evaziune fiscală pentru care a primit anul trecut doi ani de închisoare cu suspendare!

Judecătoria Petroșani a dispus, ieri, o nouă executare silită pe numele lui Ștefan Adrian Jurca, fost lider al minerilor de la Livezeni, cu banii cărora a făcut tot felul de afaceri păguboase.

Pronunțarea vine într-un dosar în care Jurca a contestat executarea silită, dar nu a avut câștig de cauză.

”Respinge contestația la executare”, este soluția Judecătoriei Petroșani în dosarul 728/278/2020.

Și nu este singura executare silită din ultima perioadă declanșată și declarată pe numele fostului lider de sindicat.

Condamnat pentru postările denigratoare de pe Facebook

De precizat că Ștefan Adrian Jurca a fost condamnat și pentru postările  de pe Facebook în procesul pe care i l-au intentat Bogdan Nicolae Stănescu – fostul președinte al Consiliului de Administrație al Complexului Energetic Hunedoara, respectiv Mihael Cristian Melczer – fost director general la acea vreme al CEH. Este vorba despre postări – multiple și denigratoare – la adresa celor doi, după cum a reținut instanța, prin care le aducea grave acuzații.  Reamintim că Bogdan Stănescu și Mihael Melczer s-au adresat instanței de judecată în urma unui lung șir de postări ale lui Jurca pe Facebook, precum și într-un ziar local, la adresa celor doi. Postări denigratoare, după cum a  reținut instant de judecată, adunate în mai mult de jumătate de biblioraft, ca volum. Mai mult, s-ar fi recurs și la amenințări, care i-au determinat pe cei doi să formulize acțiune în instanță împotriva lui Jurca, fost lider de sindicat la Livezeni.

Doi ani de închisoare pentru evaziune fiscală

Jurca are și o condamnare penală, pentru evaziune fiscală. Peste 100.000 de lei obligații de plată și doi ani de închisoare cu suspendare este pedeapsa stabilită, în luna martie 2019 de Tribunalul Hunedoara în cazul lui Stefan Adrian Jurca, reprezentantul Sindicatului ”Noroc Bun”. Suma calculată de instanță reprezintă daune materiale și accesorii.  Liderul de la Livezeni a fost trimis în judecată pentru afacerile derulate prin firma Staginet Lupeni, la care ar fi fost acționar majoritar și administrator. Societatea în cauză a fost  chemată în proces ca parte responsabil civilmente, dar instanța a constatat că între timp a fost radiată.

”Condamnă pe inculpatul JURCA ŞTEFAN ADRIAN la: – 2 ani închisoare şi 1 an interzicerea drepturilor prev. de 64 al.1 lit. a) teza a II-a, lit. b) şi lit. c) (dreptul de a administra o societate comercială) Cod penal din 1969, pentru infracţiunea de evaziune fiscală, prev. de art. 9 al.1 lit. b) din Legea nr.241/2005, cu aplic.art.5 Cod penal. În baza art.81, 82 Cod penal din 1969, dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei aplicate inculpatului pe durata unui termen de încercare de 4 ani. În baza art. 71 C.pen. de la 1969, interzice inculpatului exerciţiul drepturilor civile prev. de art. 64 al.1 lit. a) teza a II-a, lit. b) şi lit. c) (dreptul de a administra o societate comercială) Cod penal din 1969 . În baza art.71 al.5 Codul penal din 1969, şi art.5 Cod penal, pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei principale, se va suspenda şi executarea pedepsei accesorii. Pune în vedere inculpatului disp.art.864 Cod penal din 1969. Obligă pe inculpat la plata sumei de 79.760 lei către partea civilă Statul Român prin ANAF Bucureşti, cu sediul in Bucureşti, str. Apolodor, nr.17, sector 5, cu titlu de daune materiale, la care se adaugă accesoriile în cuantum de 30.045 lei, aşa cum rezultă din raportul de expertiză, şi în continuare accesoriile calculate conform art.119 al.1 şi art.120 al.1 din OUG nr.92/2003 privind Codul de Procedură Fiscală, până la plata efectivă. Respinge în rest constituirea de parte civilă. Constată că SC Staginet SRL Lupeni, cu sediul în Lupeni, str. Parângului nr.24, bl.A5, ap.19, judeţul Hunedoara, citată în calitate de parte responsabilă civilmente, a fost radiată. În baza art.4 din OUG nr.39/2015, la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe, o copie a dispozitivului, se va comunica Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Timişoara, pentru înscrierea in cazierul fiscal. În baza art.13 din Legea nr.241/2005, la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe, o copie a dispozitivului se va comunica Oficiului Naţional al Registrului Comerţului pentru efectuarea cuvenitelor menţiuni. Obligă pe inculpat la plata sumei de 6000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de apel in termen de 10 zile de la comunicare”, este sentința Tribunalului Hunedoara, menținută după respingerea apelului de către magistrații Curții de Apel Alba Iulia.

Carmen COSMAN – PREDA