Povestea apei recompusă simbolic cu bucăți din instalațiile sanitare

 

Povestea apei a fost narată și anul acesta la Uzina de tratare a apei de la Jieț de reprezentanții Apa Serv, împreună cu reprezentanții Clubului Copiilor. A fost cea de a treia ediție a acestei acțiuni, la fel de reușită ca primele două, dar cu o participare mai restrânsă, pe fondul crizei sanitare.

Au fost 6 copii în această primă etapă a Ediției a III-a a manifestării intitulate generic Povestea Apei, iar de această dată cei de la Apa Serv au fost cei care au încercat să îi surprindă pe cei mici. În plus,a  fost o ocazie extrem de bună pentru o nouă lecție de educație sanitară.

”Am plecat de la titlul Povestea Apei – Ediția a III-a și am zis ca motto: De la tehnică la artă. Dacă la primele două ediții ne-au învățat ei cum să pictăm pe sticlă, a doua ediție ne-au învățat cum să pictăm cu diferite procedee pe pânză, a venit rândul nostru să le arătăm elemente componente ale instalațiilor sanitare, de alimentare cu apă și totodată ce se mai poate face din ele. Și, de aici, fiecare din acei roboței sau acele opere de artă pe care le-au făcut ei, practic au în spate o poveste. Au putut să vadă care este circuitul apei de la stația de tratare până la ei în apartament, asta în mod simbolistic. De exemplu, un apometru pe post de cap al robotelului, coturi, armături, fitinguri care au simbolizat mâini picioare, dar care practic erau elementele componente din instalațiile noastre sanitare. La început am ținut și o mică lecție de educație sanitară, pe lângă punctul de dezinfecșie. Să folosească apă și săpun să se spele pe mîini, pentru că apa este o apă dezinfectată”,a  declarat directorul Apa Serv Valea Jiului SA, Cristian Ionică.