Șefii Consiliul Județean i-au ”uitat” la lucru pe contacții direcți de la Administrare Drumuri!?

Foto: glasul-hd.ro

Șefii Consiliului Județean Hunedoara s-au trezit puțin din somnul odihnitor ori și-au interupt – așa, ”scurt” – campania electorală ca să semneze ori să aprobe difuzarea unui comunicat de presă în care au explicat ce măsuri au luat ei după ce cazurile de Covid – 19 din interiorul instituției s-au înmulțit. Asta doar după ce presa a aflat și a scris despre ce se întâmplă în administrația publică județeană. Dar măsurile luate, cel puțin cele anunțate public, sunt parțiale. Posibilii contacți direcți de la Serviciul Administrare Drumuri au fost ”uitați” la lucru?! Netestați și fără măsuri de izolare?!

Haideți întâi să vedem ce scrie Consiliul Județean Hunedoara în comunicat dat ASTĂZI publicității, după ce în mai puțin de o lună 7 angajați ai administrației publice județene au fost confirmați pozitiv, 6 dintre aceștia îmbolnăvindu-se în tmp ce erau la lucru.

”În contextul apariției mai multor cazuri de infectare cu Covid-19 în rândul angajaților Consiliului Județean Hunedoara, încă de la începutul lunii septembrie conducerea instituției a decis testarea celor care au solicitat acest lucru. În data de 02 septembrie au fost testați – costurile fiind suportate de instituție – 11 angajați (de la Serviciul Administrare Drumuri, Serviciul Investiții), toate testele fiind negative. Între timp, doi dintre angajații de la Serviciul Administrare Drumuri s-au pozitivat, unul dintre ei fiind contact direct al unui alt angajat de la Compartimentul de Management al Sistemului Integrat al Deșeurilor, care a și intrat în izolare pentru 14 zile. Doi dintre colegii acestuia din urmă, fiind considerați și ei contacți direcți au fost testați în data de 15 septembrie, rezultatele testelor fiind negative. Celor doi le-a fost recomandat să intre în izolare la domiciliu pentru următoarele 14 zile. Recoltarea probelor s-a făcut la Spitalul Județean de Urgență Deva. În cadrul Serviciului Transporturi, un angajat care s-a simțit rău s-a testat din proprie inițiativă, rezultatul fiind negativ, iar un alt angajat, aflat în concediu, a intrat în izolare la domiciliu, deoarece are un caz confirmat de Covid în familie. După fiecare confirmare a unui caz pozitiv în cadrul instituției, s-a recurs la dezinfectarea spațiilor interioare ale Consiliului Județean Hunedoara – birouri, holuri, sala de ședințe – precum și ale celor utilizate de Instituția Prefectului, activitate realizată de o firmă specializată. De asemenea, pentru vineri, 18 septembrie, este programată o dezinfecție generală în interiorul clădirii, care se va realiza după încheierea programului de lucru”, se arată în comunicatul CJ Hunedoara.

Analiză la rece. Pe textul lor

Și acum analiză pe text, pe paragraful: ”În data de 02 septembrie au fost testați – costurile fiind suportate de instituție – 11 angajați (de la Serviciul Administrare Drumuri, Serviciul Investiții), toate testele fiind negative. Între timp, doi dintre angajații de la Serviciul Administrare Drumuri s-au pozitivat, unul dintre ei fiind contact direct al unui alt angajat de la Compartimentul de Management al Sistemului Integrat al Deșeurilor, care a și intrat în izolare pentru 14 zile. Doi dintre colegii acestuia din urmă, fiind considerați și ei contacți direcți au fost testați în data de 15 septembrie, rezultatele testelor fiind negative. Celor doi le-a fost recomandat să intre în izolare la domiciliu pentru următoarele 14 zile”.

Așadar, angajatul de la Sistemul Integrat al Deșeurilor e în izolare. Doi colegi AI LUI sunt de asemenea în izolare, considerați contacți direcți. Dar, și aici intervine problema!, în comunicat se vorbește clar și despre DOI angajați de la Serviciul Administrare Drumuri declarați pozitivi. Nu se spune însă ABSOLUT NIMIC despre colegii celor doi, care, desigur, nu lucrau singuri în birou! I-ați testat? Nu sunt ”contacți direcți”, conform definiției sanitare? Au imunitate de Covid – 19? Că în izolare înțeleg că nu sunt. Sau nu din comunicatul asumat de responsabilii CJ Hunedoara.

Practic, i-ați ”uitat” la lucru indiferent de riscuri?! Oamenii aceștia ce ”vină” au?

La această oră, Consiliul Județean Huendoara este condus de Mircea Bobora – președinte și Costel Avram – administrator public și, după cum se spune, președinte ”de facto”.

Carmen COSMAN – PREDA

Încă un caz de Covid – 19 confirmat la Consiliul Județean Hunedoara. Conducerea instituției doarme în scaune?!